Hírek

2017.06.08. 17:20

Rossz véget ért az utazás, később talán ismét megpróbálkoznak

Baleset miatt befejeződött Matulai György és Mihaldinecz László Iránba tartó kerékpárútja.

Pekarek János

Az ötvenhárom naposra tervezett nagy, közös utazás a tizenötödik napon, Thesszaloniki térségében egy bukás miatt befejeződött. Mihaldinecz László kórházba került. Csak annyit tudunk, hogy több sérülést is szenvedett, vélhetően agyrázkódást kapott.

"15. nap. Reggel hétkor indultunk az autópálya szervizútján Thesszaloniki felé. A 7. kilométer megtétele után Laci bukott a kétkerekűvel. Eszméletét vesztette, és több helyen megsérült. Egy közeli, kicsit forgalmasabb úton megállítottam egy autót, és mentőt hívattam. Húsz perc múlva megérkezett és a bringával együtt a Katerini kórházba szállították. Egy óra múlva már én is ott voltam beteglátogatáson. Ezzel az utazásunk véget ért. Mindenkinek köszönöm a figyelmet és a hozzászólásokat. Habár nem vagyok már fiatal, de lehet, hogy jövőre újra megpróbálom."

Ezzel a teljes terjedelmében idézett néhány sorral jelentette be Matulai György csütörtökön egy internetes közöségi oldalon a Heted 7 országon át Iránba elnevezésű zárt körű csoport tagjainak, hogy Mihaldinecz Lászlóval közösen tervezett és elkezdett kerékpáros útjuk váratlanul és szerencsétlenül véget ért tizenöt nap után, Görögországban.

Május 24-én, reggel hét órakor indult a két biciklis a dunaújvárosi Városháza térről - Iszfahánba. Útjuk Horvátországon, Bosznián, Macedónián és Albánián át vezetett Görögországba. Mindeddig kisebb műszaki meghibásodások, kényelmetlenségek mellett nyugodtan telt az utazás.

Sajnos, a rövid tudósításon túl mi sem tudunk többet. Ám éppen a hírek hiánya miatt reméljük, hogy nagyobb, jóvátehetetlen baj nem történt. Hozzátartozókkal sem sikerült beszélnünk, mivel úton vannak Görögországba, vagy a hazautat szervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!