Hírek

2017.06.29. 17:25

Értékelte a tavaszi ülésszakot Dr. Galambos Dénes

Dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján értékelte a tavaszi parlamenti ülésszak legfontosabb eseményeit, valamint a nemzeti konzultáció eredményét.

Szabó Szabolcs

- A parlament tavaszi ülésszakának egyik kulcsfontosságú eseménye volt a 2018-as költségvetés elfogadása, amelyet hosszas előkészület és egyeztetési folyamat előzött meg. Az eredeti költségvetési csomaghoz 1156 kormánypárti és ellenzéki módosító javaslat érkezett. A június 15-én elfogadott jövő évi költségvetés támogatja a családok további erősödését és biztosítja a kedvező gazdasági folyamatok fennmaradását - fogalmazott dr. Galambos Dénes a térség országgyűlési képviselője, aki a parlamenti munkájáról is számot adott a sajtón keresztül a választópolgároknak.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, a hónap közepén elfogadott költségvetés főbb irányelveivel kapcsolatban elmondta: a büdzsé 4,3 százalékos növekedéssel, 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és mintegy 3 százalékos inflációval számol. A csaláldok kiemelt támogatása mellett a fogyasztói kosárban komoly változást eredményezhet, hogy 2018. január 1-jével az alapvető élelmiszerek közül csökken a hal és sertés belsőségek áfakulcsa. Emellett, ha a költségvetés helyzete engedi, a következő évben további áfacsökkentésre is lehet számítani, tette hozzá dr. Galambos Dénes, aki a tavaszi ülésszakban végzett munkáját is ismertette.

A képviselő a parlamenti munkája mellett a gazdasági és a törvényalkotási csúcsbizottságok tagja is. A tavaszi ülésszakban 20 felszólalással jelentkezett, ezek főként gazdasági, költségvetési és a jövedéki adóhoz kapcsolódó szabályozásokat érintettek. A 2014 áprilisától tartó ciklusban dr. Galambos Dénes eddig 92 alkalommal szólalt fel, számos témában.

A képviselő beszélt Orbán Viktor miniszterelnök évadzáró értékeléséről is, amelynek a legfőbb üzenete a következő volt: a legutóbbi, május 31-én záruló konzultációban hat kérdést tettek fel, amelyek mindegyike Magyarország nemzeti függetlenségéről szólt, három a migránsválságot, három pedig a gazdasági döntéseket illetően. Mivel mind a hat kérdésben egyetértés mutatkozott, kimondható, hogy szinte teljes konszenzus van abban, hogy a gazdaságunk függetlenségét és a migrációs politikánkat meg kell védenünk a brüsszeli beavatkozástól .

Sajtótájékoztatója végén dr. Galambos Dénes kiemelte, hosszas tárgyalások után sikerült elérni, hogy a Fejér megyei önkormányzat pénzügyi keretéből 17,7 millió forint értékben visszatérítendő támogatást kap Kulcs település. E keretösszegből a jelenleg még mindig felszámolás alatt álló Alba Takarékszövetkezet ingatlanját vásárolják meg, és itt alakítják ki az egészségügyi alapellátáshoz szükséges infrastruktúrát.

Jövőre már oktatásra 81 milliárd forinttal, az egészségügyi területre 102 milliárd forinttal, nyugdíj-, családi és szociális kiadásokra 287 milliárd forinttal, a rendvédelemre 83 milliárd forinttal, gazdaságfejlesztésre pedig 205 milliárddal többet biztosít a költségvetés- hangzott el dr. Galambos Dénes csütörtöki tájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!