Hírek

2017.05.11. 19:05

Milyen is legyen Dunaújváros?

Dunaújváros - Több lényeges témát is érintett a csütörtökön rendezett lakossági fórum, amelynek fókuszában leginkább aktuális városarculati kérdések álltak. Javaslatok és vélemények sokasága.

Szabó Szabolcs

Szabó Imre főépítész a településfejlesztési koncepcióval, az integrált településfejlesztési stratégiával, a településrendezési eszközökkel kapcsolatban lakossági fórumot tartott csütörtökön délután a városháza dísztermében. A fórumon a város főépítésze három fő témát is részletezett: Dunaújváros településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításairól, a 6-os főúttól nyugatra elhelyezkedő övezetben található telken történő módosításokról, valamint a Dunaújváros Településképi Arculati Kézikönyvéről és településképi rendeletről és a Dózsa György téren történő rendezési terv módosításának egyeztetési anyagáról. A DH kérdésére a főépítész elmondta, a Dózsa György tér e fórumon említett terve a Corner Café kérését tartalmazza, a vállalkozás a konyháját kívánja bővíteni a pinceszinten.

Szabó Imre főépítész válaszol a fórum egyik résztvevőjének kérdésére a városháza dísztermében rendezett csütörtök délutáni nyilvános találkozón
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ehhez kapcsolódóan elhangzott, hogy lesz pályázati forrás a Dózsa Mozi Centrum, valamint a környező zöld területek felújítására is, csakúgy mint a Vasmű út melletti zöld sáv teljes körű rehabilitációjára is.

A fórum résztvevői több, a fent említett fókusztémákhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó, ám a városképpel szorossan összefüggő ügyeket is felvetettek. Így szóba került a Dunaújvárosi Egyetem előtti park helyzete, a Vasmű úti és a Kossuth Lajos utcai platánsor jövőbeni sorsa és az ehhez kapcsolódó elképzelések. Több felszólaló is megemlített a Pentelén található kúria épületegyüttesével kapcsolatos elképzeléseket is.

Szabó Imre főépítész válaszaiban kifejtette, egy konkrét koncepció mentén dolgoznak, és továbbra is az a céljuk, hogy a lehető legrészletesebben tájékoztassák a lakosságot, amelynek további véleményezésre is van lehetősége, hiszen a közeljövőben több hasonló fórumot is tartanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!