Hírek

2017.04.27. 18:30

Ovizsaru: gyerekek pajzsban, gázmaszkban, sisakban

Dunaújváros - Az Ovizsaru program záró rendezvényét tartották meg csütörtökön délelőtt a Kincskereső óvodában.

Balla Tibor

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felügyelete alatt zajló programsorozat azt célozta meg, hogy minél kevesebben legyenek baleset vagy bűncselekmény áldozatai. Markóné Kiss Andrea, a Kincskereső tagóvoda vezetője mondhatni elkötelezettje a prevenciós programnak, városi szinten az ő munkájának köszönhetően a Kincskereső ovi vesz részt legaktívabban az együttműködésben.

A Kincskereső óvodásai ki- és felpróbálhatták csütörtökön a rendőrség különleges eszközeit az Ovizsaru program záró rendezvényén

A csütörtöki záró rendezvényen - mint ahogyan az indulón is - ismét jelen voltak a polgárőrség és a rendőrség munkatársai, többek között Szentes Mariann rendőr alezredes, aki az eddig tanultakról kérdezte a kicsiket, és bemutatta a rendőrség által használt különleges eszközök egy részét is. Kézbe vehették, kipróbálhatták a rohamrendőrök pajzsát, a gázmaszkot, felpróbálhatták a sisakot.

Nem csak a különleges eszközökről szólt ez a nap, feladatokat is meg kellett oldaniuk a kicsiknek, akik stílszerűen sárga láthatósági mellényt húztak az óvónőkkel egyetemben a záró rendezvényre. Kilenc darab kockát kellett úgy forgatniuk, hogy összeálljon belőle egy közlekedési jelzőtábla képe. Kipróbálhatták a „részegszemüveget” is, amelyben úgy látni, mintha erősen ittasak lennének. Ebben kellett megkeresni egy leesett pénzérmét.

A nap zárásaként - miután alaposan megismerték a motort - motorosrendőr felvezetésével kerékpároztak végig a Május 1. utca teljes hosszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!