Hírek

2017.04.02. 14:15

Dunai Kék Szalag - A résztvevők egy órát szenteltek az egészségüknek

Dunaföldvár - Csaknem száznegyvenen regisztráltak használt elemekkel a IV. Dunai Kék Szalag futásra a víz világnapján Dunaföldváron.

L. Mészáros Irma

Az ötletgazda György Márta óvónő, és pedagógus kollégája, Varró Katalin szervezésében, a Mezőföldvíz, Kertész Gábor és Horváth István, Ippi támogatásával létrehozott programban a résztvevők egy órát szenteltek az egészségüknek, élvezve a szépséges Duna-part adta lehetőségeket.

Gyerekek és felnőttek kocogtak, sétáltak a földvári Duna-parton

A szinte nyárias délutánon futottak kisgyermekek a Jókai utcai és a József téri óvodából csoportosan, szülők gyermekekkel, Csányiné Varga Mónika tanítónő harmadikos osztálya, Dósáné Vígh Katalin testnevelő tanár- edző kézilabdásai több mint ötvenen, a szivacslabda csoport tagjai. Akadtak kismamák, akik babakocsival sétálták végig a távot, de volt apuka, aki nyakában a két év körüli gyerekkel és másik gyermeke kezét fogva érkezett a jelképes célba.

A két szervező – Varró Katalin és György Márta
Fotó: L. Mészáros Irma

A csaknem három kilométeres útvonalra a Jókai utcai óvodától indultak a résztvevők a Templom utcán és a Mély úton át végig a Duna-parton egészen a híd közelében lévő Rakpart étteremig, az egykori hajóállomásig. Elsőként Vajai Bálint általános iskolás érkezett meg a célhoz, ahol vízzel és matricákkal, kifestőkkel várták a gyerekeket. A szervezők szerint évről évre egyre népszerűbb a Dunai Kék Szalag futás, s biztosak benne, hogy jövőre is megszervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!