Hírek

2016.12.16. 16:50

A hagyományok és az újítás jegyében

Dunaföldvár - Gazdag program várja Dunaföldváron az érdeklődőket az adventi időszak hátralévő napjaiban, az utolsó hét végén.

L. Mészáros Irma

December 17-én, szombaton 19 órakor kezdődik a cserkészek karácsonyváró hangversenye a Barátok templomában.

December 18-án, advent negyedik vasárnapján 17 órakor a Béke téri gyertyagyújtás előtt beszédet és áldást mond mindhárom történelmi egyház képviselője: Molnár Iván evangélikus, Szilágyi János református lelkész, és Petkó Tamás katolikus plébános. Az ezt követő műsorban fellépnek a cserkészek és az Ördögszekér Táncegyesület táncosai, mindkét csoport a magyar karácsonyi ünnepkör és a népszokások köré építi műsorát. Aranytorkú énekesek is érkeznek Dunaföldvárra, hiszen a helyi szereplőket követik a Budapesti Operettszínház énekesei - Göbölös Krisztina, Kádár Szabolcs és Kabai Alex, akik Karácsonyi dallamok című műsorukkal állnak a közönség elé. Végül Vesztergám Miklós tárogatóművész koncertjét élvezhetik az érdeklődők Dunaföldvár központjában, a több mint százéves Díszkút körül.

Az egyik korábbi vasárnapon a Kertbarátok kínálták teával és forralt borral a vendégeket: Takács Lászlóné és Horváth Attiláné Fotó: L. Mészáros Irma

Ahogy a korábbi vasárnapokon is, az adventi vásár standjait böngészhetik az oda érkezők. A vendéglátásról most a máltai önkéntesek és a mezőőrök gondoskodnak, a klasszikus zsíros kenyéren kívül finom töpörtyűs pogácsát, krumplis laskát, illatos sült tököt, valamint meleg teát, forralt bort kínálva, de lehetőség lesz süteménykóstolásra is. A rendezvényt a Művelődési Központ munkatársai szervezik az önkormányzat külsős tagjainak közreműködésével, a fuvarosok és vállalkozók támogatásával.

December 22-én a Cantemus kamarakórus tartja hagyományos karácsonyi koncertjét a dunaföldvári Öregtemplomban.

A sokszínű, hangulatos közösségi ünnepi rendezvényekre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!