Hírek

2016.07.26. 14:50

Gyalogút, ahol rövidebb - Sokan járnak erre a rendelőintézettől a kórházig

Dunaújváros - Vannak a tervrajzok, és van az élet. A kettő nem mindig fedi egymást. Néha az egyiknek engedni kell.

Pekarek János

Ez csak egy ösvény.

Sokan használják ugyan, de nem hivatalos mégsem, hiszen mégiscsak egy gyepesített szakaszon vezet keresztül, ahol gyalog járni, mondjuk így: nem illik. Viszont az ösvény a rendelőintézettől a kórházig megy: speciális.

Ez a gyalogösvény a rendelőintézettől a kórház felé vezet. Megjártam: nagyjából húsz méterrel lehet lerövidíteni a két intézmény közötti távolságot.

Csakhogy ez a húsz méter az esetek többségében beteg emberek útját jelenti: akik örülnek minden könnyebb lépésnek, ahogyan ezt egy idős olvasónk a szerkesztőségbe betérve elmondta.

Ez az a hely, ahol épp a betegeknek lenne könnyebb a rövidebb. Fotó: Ady Géza

Az ő kérésük az, hogy ezt az ösvényt, még ha nem is teljesen szabályos módon alakult ki, célszerű lenne valamilyen formában leburkolni, hogy esős, sáros időkben is járható legyen.

Nagyon megköszönnék ezt a könnyebbséget.

Ami nem is idegen a várostól, hiszen (rendszerektől függetlenül) ez a fajta célszerűség mindig jellemezte a várost működtetőket: ahol a nép kijárta a maga útját, oda építettek járdát. Régen ez nehézkesebb volt - manapság nem annyira: bizonyítja ezt számtalan egykori poros ösvény, mai sokat használt, százaknak rövidebb utat jelentő, korszerű járda.

Miért ne lehetne ez az ösvény is ilyen? Ráadásul a kórháznál? Pont ott...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!