Hírek

2016.01.27. 17:36

Sorsolással döntenek a mandátumról

Dunaújváros – A helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy mandátuma megüresedett, emiatt üléseznie kell a helyi választási bizottságnak. Sorsolással döntik el, kié legyen a mandátum.

Körmendi Erzsébet

Hosszú Jánostól, Dunaújváros Megyei Jogú város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnökétől tudjuk, hogy Győrfiné Szécsi Beatrix kilépett az önkormányzatuk kötelékéből, helyére kell új embert választani. Pontosabban a helyi választási bizottságnak sorsolással kell eldöntenie, hogy kié legyen a megüresedett mandátum. Ugyanis a legutóbbi önkormányzati választásokon kialakult rangsorban a következő legtöbb szavazatot kapott képviselőjelöltön van a sor, ám szavazategyenlőség alakult ki. Ezért Sztojka Csaba és Sztojka Sándor György között sorsolással dönti el a választási bizottság, hogy melyikük kerül be a helyi roma önkormányzatba Győrfiné helyére.

A HVB-ülés és a sorsolás január 29-én, pénteken 10 órakor lesz a polgármesteri hivatal B-épület 213-as számú tárgyalóhelyiségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!