Hírek

2015.04.27. 15:28

A Föld hét csínja - Több mint 100 alkotás érkezett a rajzpályázatra

Veszprém – Négy megyéből száznál is több alkotás érkezett be a Pannon Lapok Társasága és a Szülőföld könyvkiadó által meghirdetett Csodafiú szarvas című rajzpályázat második fordulójára, amelynek zsűrizését a hétfőn tartották a megyeszékhelyen.

Szabó Péter Dániel

Közhelyes, de ez esetben tényleg igaz, hogy nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek a bírálat során, a fiatalok ismét tökéletesen eltalálták a kötet hangulatát, összegezte az első benyomásokat a Sándor Zsuzsanna, a könyv szerzője. A Csodafiú szarvas: A hét garabonciás című nagy sikerű első rész után május végén érkezik a könyvsorozat második epizódja, a Föld hét csínja címmel. Az első könyvhöz hasonlóan ezúttal is rajzpályázatot hirdetett a PLT és Szülőföld Kiadó, Fejér, Vas, Veszprém és Zala megyéből száznál is több általános, illetve középiskolás diák küldte be rajzát, festményét, hogy illusztrálja az izgalmas ifjúsági kalandregényt.

A Napló veszprémi ügyfélszolgálati irodájában ezúttal is szakértő zsűri gyűlt össze, hogy eldöntse, mely alkotások kerülnek bele a könyvbe, mely rajzok lesznek díjazottak, s melyek azok, amelyek a Fejér, Vas, Veszprém és Zala megyét bejáró, a könyvbemutatókhoz kapcsolódó vándorkiállításon is megtekinthetőek lesznek.

Vakva Nikolett, Bán Magdolna, Sándor Zsuzsanna és Mészáros Imre a pályaművek zsűrizésén
Fotó: Szabó Péter Dániel

A már említett Sándor Zsuzsanna írónő mellett Bán Magdolna festőművész, Mészáros Imre grafikus művész, s Vakva Nikolett, a könyv projektmenedzsere nézte végig a pályaműveket, s lepődött meg újfent a fiatalok tehetségén és határtalan kreativitásán.

Ami egyébként a második rész sztoriját illeti, a Föld hét csínja címmel megjelenő kötetben újabb izgalmak várnak a hét főszereplőre. – Miután megszerezték az összes varázseszközt és tudást, elindulnak megkeresni a Föld köldökét. A táltosdob Szarvas irányába mutatja nekik az utat, ahol megtalálják a keresett tölgyfát. Először a manók birodalmába csöppennek, ahol próbákat állnak ki, s le kell győzniük a bányaszörnyet. Továbbindulva a kelevények bosszújával megküzdve jutnak el a kígyók birodalmába, majd az ördögök országába, Plútó birodalmába csöppennek. Itt is próbákon kell átesniük. Érdemes megjegyezni, hogy az ördögök a magyar mitológiában vicces figurák, csak furfanggal tudják kicselezni őket őseink. A boszorkányok földjén a táltos paripákat kell megszerezniük, ezért a vasorrú bába három fiával, Tündér Erzsébettel és a Vörös-tenger banyájával is megküzdenek, később pedig a banyák banyájával és a sárkányokkal is harcolnak. Fontos, hogy emellett a fiatalok belső, lelki fejlődését is nyomon követhetjük – mondta el lapunknak Sándor Zsuzsanna.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!