Hírek

2015.01.09. 13:49

Szombaton jön a melegfront

Dunaújváros – Hétközben hideg, hétvégén meleg. Ez jellemzi 2015 első hetét. A szeszélyes idő kedvez a kórokozók szaporodásának, ezért fokozottan figyeljünk az egészségünk megóvására!

Szerdán napközben még 0 Celsius-fokot mutattak a hőmérők, viszont szombatra a meteorológusok már 10 fokos meleget jeleztek előre. Az ehhez hasonló melegfront gyakran gyötri migrénnel az erre érzékenyeket, de ilyenkor a baktériumos megbetegedések száma is növekedhet.

A kellemetlen tüneteket az étrendünkbe bevitt napi vitamin mennyiség növelésével csökkenthetjük, vagy kerülhetjük el. A tömeg kerülése is csökkentheti a bacilusok terjedésének esélyét. Kerülendőek a nagyobb bevásárlóközpontok, klubok, valamint a tömegközlekedési eszközök, de rendszeres kézmosással, és kézfertőtlenítőszer használatával csökkenthető a nátha és influenza veszélye. Különösen figyelniük kell a megbetegedés megelőzésére a kismamáknak és az idős embereknek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!