Hírek

2015.01.23. 18:13

Emlékezés egy apára tánccal, zenével

Dunaújváros/Baracs – Egy már lezajlott és egy most készülő koncertről is van szerencsénk beszámolni, nagy örömmel!

Körmendi Erzsébet

Teleki Gergő teltházas zongorakoncertet adott Baracson január 21-én, a múlt héten szerdán. A műsorban közreműködött párja, Harkai Édua táncművész is. A művészpár emlékkoncertnek is szánta a műsorát, hiszen Harkai István (Édua elhunyt édesapja) előtt tisztelegve a róla elnevezett emlékkört segíthették a jelenlévők. Harkai egyik első (Madarak című) versét dolgozták fel – újrafogalmazták zenében és táncban. A vers zeneszerzője Teleki Gergő, a tánc koreográfusa pedig Édua volt. A zongoraesten felcsendültek Chopin, Liszt és Rachmaninov művei.

Teleki Gergő első, az orgonával ismerkedő próbáján. Fotó: Ady Géza

Teleki Gergő a baracsi Széchényi Zsigmond Általános Iskola zongoratanára, aki megmutatta milyen: mély hitvallással adózik a komoly zenének, és bizonyította, a zene megmozgat testet, lelket egyaránt. A koncert végén megígérte a művész, hogy az év hátralévő részében tematikus koncertsorozatot is ad a komolyzene kedvelőinek. A csodás koncertet a közönség vastapssal jutalmazta.

De nem csak Baracson: Dunaújvárosban is fellép Teleki Gergő a közeljövőben! Mégpedig március 6-án, a református templomban. Itt a félárván maradt Bugyik-testvérek javára rendeznek jótékonysági estet. Teleki Gergő orgonakoncertje mellett fellép majd a Quintia ének- és zenekar, valamint a Bartók Kamaraszínház művészei, Csadi Zoltán vezetésével.

Az est védnöke Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere lesz. A jótékonysági rendezvény teljes bevételét a Bugyik-lányoknak ajánlották fel a fellépő művészek. Az estre nem csak belépő, hanem támogatói jegyeket is lehet majd vásárolni: ezek árát a vásárlók határozzák meg, abban az összegben, amellyel segíteni kívánják a kilenc- és négyéves, illetve nyolchónapos gyerekek nevelését gyesen lévő édesapjuknak.

Teleki Gergő már meg is tartotta első, az elektromos orgonával ismerkedő próbáját pénteken a templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!