Hírek

2015.01.16. 14:45

Bugyiknét szombaton temetik, eddig is sokan segítettek a családnak

Dunaújváros - Egyszerre több helyen is gyűjtenek Bugyik Károlynak és főként félárván maradt lányainak.

Pekarek János

A fájdalmasan megfogyatkozott: anya nélkül maradt Bugyik-család küzd és ebben az új élet kialakítását célzó a küzdelemben egyre több segítséget kapnak, váratlan helyekről is.

Így sem könnyű a helyzetük, de az apa és a nagymama igyekszik helytállni.

Időről-időre tájékoztatjuk olvasóinkat a nehéz helyzetbe került Bugyik-család körülményeiről: azért, mert rendkívül sokan ajánlották föl segítségüket a 36 éves apának, aki 29 éves felesége váratlan, decemberi halála után három lányával maradt családfő, családfenntartó – család. Bugyik urat pénteken a Vigadó Étteremben fényképeztük le: az étterem vezetői voltak ugyanis az első felajánlók, s azóta is minden nap (a kedvezményezettektől származó idézet következik) „bőséges és nagyon finom” meleg étellel látják el a családot. E napon például libaaprólék-leves, párizsi szelet, rizibizi, káposztasaláta volt az étlapon.

Szirom Dániel (balra), a Vigadó munkatársa adja át az ebédet pénteken délben Bugyik Károlynak. Ez az étterem felajánlása
Fotó: Ady Géza

Közben megtudtuk, hogy a család javára még Svájcban is rendeztek gyűjtést! Egy ott élő magyar lány a facebook jóvoltából nagy barátságban volt az elhunyt Bugyiknéval. Értesülve a történtekről, azonnal gyűjtésbe kezdett a munkahelyén (nem csak magyarok között!), és az összegyűlt pénzt máris hazautalta a családnak.

Németországban (!) is gyűjtöttek az ismeretlen gyerekek javára: Lorsch városában dolgozik ugyanis Bugyik Károly legkisebb öccse, ő vitte a hírt, s kollégái ugyancsak megnyitották tárcáikat... E két gyűjtés, és más készpénz-adományok most annál is fontosabbak a család számára, mert az elhunyt feleség számláira jött a családi pótléktól kezdve minden más juttatás – s az apa hozzáférését csak a hagyatéki eljárás lezárultával oldhatják meg a bankok. Ez pedig több hét...

A Bocskai utcában élő, nyugdíjas Madarász-házaspár is kötelességének érezte, hogy kevéske pénzükből néhány ezer forinttal segítsék a gyerekeket és apjukat. Ezt a pénzt egy tepsi saját sütésű süteménnyel egészítették ki.

Szerveződik még az az, önkéntesekből álló hölgycsapat is, amely azt vállalta magára, hogy a háztartási munkákban egy kissé elmaradt apát rendszeres nagytakarításokkal segítsék.

Egyelőre azonban szinte mindent az édesanya jövő szombati temetése után halasztottak. A temetés költségeit a férj munkáltatója vállalta magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!