Hírek

2014.10.19. 17:05

Körforgalmi csatlakozás

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és Rácalmás Város Önkormányzata közös beruházásában elkezdődött a 6-os út Hankook bejáratánál lévő körforgalmi csomópont 5. ágának a kialakítása.

Körmendi Erzsébet

Kalapács Zoltán gépkezelő dolgozik a 6-os út melletti területen

Új ipari övezet kialakítására kiválóan alkalmas területek vannak Rácalmás és Dunaújváros között, a 6-os út Duna felé eső oldalán, a város északi iparterületének meghosszabbításában. Dunaújváros déli irányban már nem tud terjeszkedni, hiszen arra nincsenek szabad területek, keleten a Duna szab határt, nyugaton pedig már a környező települések belterületéhez tartoznak a cégek letelepedésére alkalmas jelentősebb parcellák. Marad az északi rész...

Rácalmás számára (is) fontos lenne a 6-os számú főút Hankook-kal átellenes oldalán lévő területek feltárása, esetleges előkészítése beruházók számára. Éppen ezért határozta el mindkét város döntéshozó testülete, hogy közös beruházásban kialakíttatják a 6-os út Hankook bejáratánál lévő körforgalmi csomópont ötödik ágát, amely a csomóponton belül a főút északi, valamint a városból kivezető Magyar úti csatlakozások között lesz majd, biztosítva a kihajtást, illetve a főútra ráhajtást a Duna felől.

Az útberuházást hosszú egyeztetés előzte meg a két település között. A beruházás kivitelezésével az Útéppark Kft.-t bízták meg a képviselőtestületek. A cég pénteken elkezdte a földmunkákat és a fakivágásokat. A munkálatok várhatóan november közepére fejeződnek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!