Hírek

2014.04.21. 17:55

A Lorántffy tizenegyedikesei megnyerték a verseny megyei fordulóját

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola pedagógusai mindent versenylehetőséget megragadnak arra, hogy szakemberpalántái bizonyíthassák rátermettségüket. Csecsemő- és gyermekgondozásból is remekeltek.

Körmendi Erzsébet

Farkas Kritzsina, Varjas Anna és Kiliti Máté megnyerte a verseny megyei fordulóját

A Lorántffy pedagógusa, Bozsó Zsanett figyelt fel arra, hogy a Magyar Vöröskereszt csecsemő és kisgyermek-gondozási vetélkedőt hirdetett idén is. Az intézmény mostanáig nem vett részt ezen a megmérettetésen amelynek egyébként hagyományai vannak , mert bár szakmai orientációs tanulóik elsajátítják ezeket az elsősegélynyújtáshoz köthető ismeretüket, komoly gyakorlati tapasztalattal nem rendelkeznek a gondozás tekintetében.

Mégis úgy döntöttek, megméretik magukat, Bozsó Zsanett és Kiss Veronika közösen készítette fel a tizenegyedikesekből álló versenycsapatot, amelynek tagjai: Kiliti Máté, Varjas Anna és Farkas Krisztina. A tavaszi osztálykirándulásról mondtak le, mert az éppen egybeesett a kirándulásukkal.

Utólag azt mondhatjuk: nem kell bánkódniuk, jól döntöttek, mert nagyon jól szerepeltek a szakmai vetélkedő megyei fordulóján, amelyet múlt héten szerdán rendeztek meg Székesfehérváron.

A nagy próbatételen összesen tizennégy általános iskolai, valamint középiskolai csapat mérte össze tudását, felkészültségét. Elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt meg kellett oldaniuk a versenyzőknek. A tudást totóval mérte fel a szakmai zsűri. A gyakorlat pedig egy demonstrációs teremben volt, ahol babákon kellett bemutatniuk, hogy otthonosan mozognak például a csecsemők, illetve a kisgyermekek fürösztése, öltöztetése terén.

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola diákjai messzenőkig bizonyítottak ezúttal is, mint már annyiszor más jellegű vetélkedőn. A három tagú csapat győztesként térhetett haza Székesfehérvárról. Az első helyezés egyben azt is jelenti, hogy továbbjutottak megyénként ugyanis egy csapat juthat tovább a Vöröskereszt csecsemő- és kisgyermek-gondozási vetélkedőjének országos döntőjébe, amely május végén lesz Szentesen. Fejér megyét Kiliti Máté, Varjas Anna és Farkas Krisztina képviselheti majd.

Az egészségügyi témájú versenyek különösen közel állnak a lorántffysok szívéhez. Tavaly például megnyerték nemcsak a dunaújvárosi, hanem a megyei elsősegély versenyt is, amely szintén vöröskeresztes kezdeményezés. Múlt héten ismét bizonyítottak, mégpedig idegenlégiósokkal kiegészülve. A lorántffys Kiliti Máté, Varjas Anna és Simon Xavér mellé becsatlakozott az ötfős csapatba a bánkis Szabó Attila, és a dunaferres Horváth Mátyás és megnyerték a dunaújvárosi fordulót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!