Hírek

2014.04.07. 14:40

A kormányváltók nem érték el egyik legfontosabb céljukat

Dunaújváros - Vasárnap este nyolc óra körül már érezni lehetett a vereség előszelét a kormányváltóknál.

Pekarek János

Amikor vasárnap este beléptem a Magyar Szocialista Párt Köztársaság úti Fészek klubjába (ami egyben az Együtt-PM, a DK, a Liberálisok főhadiszállása is volt), este nyolc óra tájban megcsapott vereségük előszele.

Itt már jártam időközi helyhatósági képviselőválasztás alkalmával is: alig lehetett megmozdulni! A jelenlévők pedig vidáman várták a szavazatszámlálás eredményét pedig közel sem lehettek biztosak a sikerben. Most vasárnap este viszont...

Csupa komor redőkbe vont arc. Csend. Üres székek.

A négy évvel ezelőtti választáshoz képest kisebb részvételi arányból már sejteni lehetett, hogy a kormányváltók nem érték el egyik legfontosabb céljukat, a szavazók mozgósítását.

A sok szavazó a kormányváltóknak egyenesen létfontosságú volt. Lett volna.

Nem véletlen, hogy a szavazatváró este egyik, résztvevője, belépése után értesülve a szavazati arányról, azt mondta: tehát már veszítettünk, csak még nem tudjuk, mennyire...

Magyar András, az összefogás országgyűlési képviselőjelöltje kérésünkre a következőképpen összegezte a szövetségesekkel együtt folytatott kampánymunkát és az eredményt:

- Gratulálok dr. Galambos Dénesnek győzelméhez, és jó erőt, egészséget kívánok a rá váró munkához! Elégedett vagyok az aktivistáink munkájával: úgy érzem, mindent megtettünk, amit lehetett. Külön örülök a dunaújvárosi szavazókörökben elért győzelmünknek. A Jobbik megerősödése szerintem rossz folyamat, de Pintér Tamás jelölttársamnak is gratulálok. Dolgozunk tovább. Most az értékelés napjai jönnek. Amint ennek végére érünk, részletesebben is nyilatkozom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!