Hírek

2014.03.15. 08:19

Veszélyes anyag szivárgott a rácalmási vasútállomáson

Rácalmás - Veszélyes anyag szivárgása miatt érkezett segélykérő hívás pénteken a rácalmási vasútállomásról, miszerint egy vasúti tartálykocsiból kátrány csöpög.

 

Elsőként a dunaújvárosiak érkeztek ki, akik valóban észlelték, hogy valamilyen anyag a szabadba távozik a tartálykocsiból. Az előírásoknak megfelelően a pontos azonosításig elrendelték a terület zárását, védősugarat szereltek és teljes védőfelszerelésben, légzésvédelemmel közelítették meg az anyagot, amelyet egy vödörrel felfogtak. A műveleti szolgálat felvette a kapcsolatot a vasútállomás szakembereivel. Az információk alapján a tartályban kátránymaradék található, a csepegő anyag pedig kondenzvíz, ami a tartály fűtési rendszerén csapódott le, a környezetre semmilyen veszélyt nem jelent. Időközben a helyszínre érkezett a megyei katasztrófavédelem mobil laborja és a vasúti vegyi elhárító egység is, akik szintén kondenzvíz csöpögést állapítottak meg.

Az eseményt követően a mobil labor munkatársai veszélyes áruszállítás ellenőrzését hajtották végre a helyszínen - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!