Hírek

2013.05.07. 17:39

Két erőpróbát tartanak a lánglovagok

A tűzoltósághoz kapcsolódik a dunaújvárosi közbiztonsági hónap programsorozatának három eseménye is az elkövetkezendő másfél hétben. Verseny, majális és lépcsőfutás.

Körmendi Erzsébet

A tűzoltók munkája nagyon felcsigázza a kisgyermekek fantáziáját, rettenetesen érdekli az óvodásokat, iskolásokat ez az izgalmas foglalkozás  amely a szülők számára is szolgál újdonságokkal. Talán ezért nagyon népszerűek a lánglovagok programjai. Most hármat ajánlunk a városban és a környéken élők figyelmébe.

Dunaújváros ad otthont a Megyei Tűzoltók Szakmai Versenyének, amelyen rátermettségüket, ügyességüket, szakértelmüket és  gyorsaságukat bizonyíthatják a csapatok a különböző versenyszámokban. A rendezvény május 9-én csütörtökön kilenc órakor kezdődik a az alsó Duna-part lebetonozott területén. Várják az iskolásokat és a nézelődőket.

A lépcsőfutó verseny hallatlanul nagy erőpróba, rengeteget edzenek, gyakorolnak rá a tűzoltók. A tavalyi nagy megmérettetésen indult a helyi tűzoltóságról Orosz Tamás is (fotónkon), akinek a hátáról lesegítették a feladat teljesítése után a lélegeztető készülék palackját (Archív fotó: Vohlmann György)

A folytatás kötetlen szórakozást ajánl a tűzoltóknak: a Dunapapír Szakszervezettel közös védőszentünnep, a  Szent Flórián-napi majális május 11-én szombaton lesz a baracsi szabadidőparkban. A főzőverseny már reggel nyolc órakor elkezdődik, amelyre családok, baráti és munkahelyi csoportok jelentkezését várják. A gyermekfoglalkoztató - festés, rajzolás, légvár, lovaglás, célbalövés puttony fecskendővel, gólyalábon járás - reggel kilenctől délután öt óráig gondoskodik a legifjabb korosztály szórakoztatásáról. A meghívásos rendszerben hirdetett kispályás focitorna mellett sportvetélkedők  lábtenisz bajnokság, kosrádobó, asztalitenisz és teniszverseny  ad lehetőséget a szabadidő még kellemesebb eltöltésére. Lesznek technikai bemutatók, tánccsoportok lépnek színpadra, a programok szünetében Bóka János zenél, délután négy órától pedig   Gesarol-buli kezdődik.

Jövő csütörtökön, május 16-án erőltetett menet lesz a legkeményebbeknek: a tűzoltók megyei lépcsőfutó versenye és találkozója kilenc órakor kezdődik a Római körúti víztoronyhoz közeli Duna-parti lépcsősor tetején. A versenyzőknek légzőkészülékkel és teljes menetfelszereléssel kell feljutniuk a lépcsősoron, mégpedig a lehető legrövidebb idő alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!