Hírek

2013.04.02. 15:29

Zálogházi rablás - Előzetesben a másik gyanúsított is

Előzetes letartóztatásba helyezték a 11 millió forint értékben elkövetett, március 25-én történt ékszerrablás másik gyanúsítottját T. Gézát is - tudta meg kedden a DH.

Szabó Szabolcs

A Fejér Megyei Főügyészség indítványára március 30-án, a múlt héten szombaton harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a zálogházi rablás másik gyanúsítottját a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája – tájékoztatta a DH-t dr. Boda Orsolya, a Székesfehérvári Törvényszék sajtószóvivője.

T. Géza a múlt héten csütörtökön este tíz óra előtt néhány perccel jelentkezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. Boda Orsolyától megtudtuk: a gyanúsított közölte, a televízióban látta, hogy a rablással összefüggésben keresik a rendőrök, és azért jelent meg a kapitányságon, mert tisztázni szeretné magát.

Dr. Boda Orsolya a DH-nak elmondta, a Járásbíróság nyomozási bírája azért döntött T. Géza előzetes letartóztatása mellett, mert megalapozottnak látta az elrejtőzés, a szökés veszélyét, valamint a rablással kapcsolatos bizonyítékok eltüntetésének lehetőségét. A rendőrség ugyanis még keresi a rablásból származó zsákmány egy részét

A döntés nem jogerős, a gyanúsított fellebbezést nyújtott be és tagadja, hogy részt vett volna a rablásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!