Hírek

2013.04.29. 15:34

Sütnek-főznek, piknikelnek május 1-én

DH-összeállítás - Közösségi partik várják több településen is a térségben élőket szerdán, az idei május elsején. A főzőversenyek, sportos programok dominálnak.

Körmendi Erzsébet

Baracson  civil napot tartanak a helyi önszerveződő közösségek. A Faluház mögötti parkban már reggel kilenc órakor elkezdődik a készülődés, kitelepülnek a civil szervezetek,  felkészülnek a főzőversenyre. A sütés-főzésen és beszélgetésen kívül játékos programok várják a résztvevőket.

Daruszentmiklóson a Falulánc Szövetség rendezi meg a hagyományos  főzőversenyéről népszerű  családi piknikjét az iskola parkjában.

Dunaföldváron a grill és tárcsás étkek mellett igazi kuriózum lesz a Spenótfesztivál és tréfás vetélkedő 10 órától a Horgásztanyán. A helyi és környékbeli csoportok 14 órától lépnek színpadra, őket artisták és zsonglőrök követik. Este buli lesz a bölcskei Junior zenekarral.

A gyerekek megnézhették a bábokat a venyimi majálison tavaly (Fotó: Lázár Zsolt)

Nagykarácsonyban  májusfa állítással kezdődik a  rendezvény 9 órakor. Utána kézműves foglalkozás, ügyességi verseny, tollasozás,  aikido- és zumba-bemutató, trambulin,  lovaglás szerepel a kínálatban. A délutáni sláger két futball mérkőzés lesz: a helyi ifi majd a felnőtt csapat lép pályára 15, illetve 17 órakor.

Nagyvenyimen retro majálist szervez a Búgócsiga Egyesület a Vargas Fogadóval és a művelődési házzal közösen. A kispályás labadarúgó torna 9 órakor indul, az óvónők bábelőadása pedig fél 11-kor kezdődik. A nap hátralévő részében családi játékos verseny, mazsorett csoport, country zenekar, kutyaiskolai bemutató gondoskodik a jó hangulatról. Tábortűz zárja a majálist.

Rácalmáson a korábbi évek hagyományai szerint a focipályán rendezik a majálist. A sport jegyében szerveződő programot az iskolások futóversenye nyitja meg 9 órától. Rubint Réka tart alakreform edzést 10 órakor, valamint száraz horgászverseny  lesz, amelyre a helyszínen is lehet nevezni. Kispályás focibajnokságon,  lovagi tornán is összemérhetik ügyességüket a jelentkezők és  piknik-lehetőség,  családi vetélkedő, sakkverseny várja még a vendégeket.

Kulcs falunappal ünnepel május elsején

A kulcsiak ötödik alkalommal ünnepelnek Falunappal május elsején. A sztárvendégeket sem mellőző rendezvény színvonalas kínálattal csábítja a lakókat.

A régi majálisok hagyományát idézve színes felvonulással kezdődik Kulcs falunapja május elsején. A gyülekező délelőtt fél 10-kor  lesz a gázcsere-telepnél ahonnan a sportpályára vonulnak a résztvevők. A rendezvény helyszínén mazsorettek alapozzák meg a jó hangulatot fél 11-kor, majd Kovács Enikő református lelkész köszönti az egybegyűlteket. Az iskolások aerobic-bemutatóját követően Csepregi Éva,  utána pedig a Strokes dobshow szórakoztatja a közönséget. Utánuk is egymásnak adják a mikrofont a sztárok: Brasch Bence lép fel, majd Dombovári István, a Dumaszínház tagja igyekszik megnevettetni a nagyérdeműt, végül  délután háromnegyed öttől   Leblanc Győző és Tóth Éva nosztalgia műsora zárja a sort. Ám ezzel még nem ér véget a nap, ugyanis  a nagy buli, az élő zenés utcabál a tombolasorsolás végén, este hat órakor kezdődik.

Különlegessége lesz a napnak az Édes mustra elnevezésű jótékonysági süteményvásár - a bevételt a rekreációs központ javára ajánlották fel a szervezők. A program részeként népi játszóházban tölthetik az időt a gyerekek, vagy kipróbálhatják az ugrálóvárakat, sőt pónin is lovagolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!