Hírek

2012.11.02. 14:40

Kulcs 300 millió forintot nyert partfal-stabilizálásra

Kulcs - Örömmel jelentjük a kulcsi Hullám és a Deák utcaiaknak: hamarosan kezdődhet a partfal-megerősítés a területen.

Körmendi Erzsébet

Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott közbenjárására több mint 300 millió forint támogatást nyert Kulcs önkormányzata a Deák Ferenc és a Hullám utcai csúszásveszélyes partfal stabilizálásának első ütemére. A korábban forráshiány miatt kétszer elutasított pályázat tartaléklistáról került most a sikeresek körébe. A község 40 millió forint önrésszel járul hozzá a beruházáshoz.

Négy olyan helyszíne van a kulcsi partnak, ahol komoly károk keletkeztek múlt év elején a löszfalomlás, illetve a partfalcsuszamlás következtében. A Start közmunkaprogram három helyszínen segített: a hajóállomásnál két helyen is rézsűztek, az úgynevezett vörösparti szakaszon pedig betonozott és fedett vízelvezető árkokat építettek.

Végre a negyedik helyszínt, legsúlyosabb kárt szenvedett Hullám utcát és a fölötte lévő Deák Ferencet is - ahol huszonegy életveszélyessé vált házat kellett elbontani - rehabilitálhatja a község.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!