Hírek

2012.04.26. 12:05

Ikercsikók születtek Sárbogárdon!

Sárbogárd - Kisebbfajta csoda történt ma hajnalban Sárbogárdon. Aranyos József 14 éves lova, Tündi nem egy, hanem két kiscsikónak adott életet.

Házi Péter

Mindez azért számít szenzációnak, mert - mint Pátzay István sárbogárdi állatorvostól megtudtuk - ikercsikók világrajövetelének az esélye kisebb, mint embereknél a hármasikrek születésének valószínűsége. A lovaknál ugyanis ikrek esetében előfordul, hogy a vemhesség legvégén vetélnek el. Szerencsére a két sárbogárdi kiscsikó nagyon jól van.
- Nekem is ikerlányaim vannak, Lilla és Nelli pont néhány napja beszélgettek arról, hogy álmukban azt látták, két kiscsikó születik majd nálunk.  Ezek után még nagyobb volt a megdöbbenésem ma kora reggel, amikor az istállóban nem egy, hanem két új jövevényre bukkantunk. A lányaim úgy, ahogy voltak, szobapapucsban, hálóingben rohantak ki, hogy megismerkedjenek a két kiscsikóval - újságolta Aranyos József, aki elsősorban hobbiból tart állatokat.


Arra a kérdésre, hogy mi lesz a sorsa az ikreknek, az édesapa elárulta, valószínűleg maradnak a családnál, hiszen a két kislány már most nagyon megszerette a csikókat.
Pátzay doktortól azt is megtudtuk, az állatok 34 kilósak, azaz kisebbek az átlagos csikóknál, szombaton vitaminkészítményt ad nekik, hogy megerősödjenek, ám összességében nagyon jó állapotban vannak, szopnak rendesen.
A szomszédok meg egymásnak adják a kilincset Aranyosék házánál...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!