Hírek

2011.12.01. 03:26

CKÖ: évzáró rendezvényen összegezték a közmunka tapasztalatait

Dunaújváros - Éves beszámolón tájékoztatta a sajtót és az érdeklődőket a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Közmunka program és oklevélosztás.

Szigeti Sándor

A kisebbségi szervezet elnöke Hosszú János elmondta, hogy 2,5 millió forint önkormányzati támogatásból sikerült kiépíteniük a közfoglalkoztatási rendszer infrastruktúráját, elindítani hetven ember foglalkoztatását, valamint e keretből biztosították a programhoz szükséges önrészt is. A CKÖ helyi vezetője szerint bár akadtak problémák, de a nyáron indított közfoglalkoztatási modell és a hozzá kapcsolódó konfliktuskezelési mediáció is jól szolgálta a város és az itt élők érdekeit.

A városőrök tevékenységének eddigi eredményéről Enyedi Norbert, a közmunkaprogram gazdasági vezetője tájékoztatta az egybegyűlteket a Városháza C-szárnyában. A városőrök közel ötszáz bejelentést tettek az illetékes szervek felé, és a felmerülő problémák jelentős részét sikerült is orvosolni. Ám tény, hogy számost panaszt az illetékes szervek anyagi források hiánya miatt nem tudtak érdemben kezelni. A bejelentések döntő többsége (265) szemét-ügyben született, és az irodához befutó lakossági panaszok is főként az illegálisan elhelyezett hulladékhelyekről szóltak. A beszámoló végén oklevéllel köszönték meg a most végző közfoglalkoztatottak eddigi munkáját a CKÖ évadzáró rendezvényén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!