Hírek

2011.06.21. 08:27

Készül a Sherlock-film: az ősbemutatót Dunaújvárosban tervezik

Dunaújváros - Eddig minden a mozikészítők tervei szerint halad. A beltéri jelenetekkel már végeztek, némi szünet után júliusban pedig irány az Újvárosi utca! Forog az ifjúsági krimi.

Szabó Szabolcs

 

Mint korábban többször is beszámoltunk róla Bernáth Zsolt és csapata, a Cruel World Team Független Filmtársulat egy ifjúsági mozira szánta el magát, amelyet a csapat Dunaújvárosban forgat. A tavaszi szereplőválogatás és az előkészületi munkák után megindult a forgatás.

 

Az első forgatási szakaszban tizenegy napot dolgozott a stáb. A tavaszi forgatások lezárultával végeztek azokkal a jelenetekkel, amelyek lakásokban játszódnak. A stáb két éjszakán át forgatott aVasvári Pál Általános Iskolában is. Most következnek a különleges helyszínek, alagutak, tetők és hasonlók. A Sherlock mozi második forgatási szakasza július 4-én indul majd. Tehát a következő hónapban is megfeszített erővel dolgoznak a filmesek, hiszen a tervek szerint tizenhét napon át forog majd a kamera.

A filmesek az előkészületi szakaszban mindvégig törekedtek arra, hogy minél több dunaújvárosi szereplője legyen a filmnek, így a külső jelenetekhez is helyi, már meghallgatott statisztákat válogattak. Júliusban pedig sokuk kamera elé is kerül egy tömegjelenet során.

Mint a film készítői korábban már elmondták, az eredeti terveknek megfelelően áprilisban indult, az őszi utómunkákat követően pedig decemberben, Dunaújvárosban szeretnék megrendezni az ősbemutatót. 2012-ben pedig irány a filmszemle - már, ha még lesz akkor ilyen tárgyú filmmustra Magyarországon.




Szereplőgárda: névsorolvasás, helyi erők

● Holmes szerepében Szénási Kristóf, Watsonként Ungvár Ádám, Ica szerepében pedig Kugler Nikolett mutatkozhat be színészként a krimiben.
● A történet elrabolt gyerekeit illetve Goldi bandájának tagjait dunaújvárosi gyerekekszereplők alakítják. Goldi, a kötözködő srác szerepét Deli Dániel kapta.
● További neves szereplők: Gáspár Tibor, Karalyos Gábor, Kiss Attila, a Bartók színház színésze és Tahi-Tóth László. 

A Sherlock-mozi hivatalos honlapján, a www.sherlockfilm.hu-n a további előkészületek is megtekinthetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!