Hírek

2011.05.23. 04:52

Autóvadászat: ok nélkül nincsen megállítás

Dunaújváros - Az ország minden pontjáról érkeztek autóvadászok a pénteki versenyre, akkor rendezte a rendőrkapitányság a II. Pentele Autóvadász Kupát.

Gallai Péter

A helyi kapitányság már 2005 óta rendez ilyen akciókat, az első rendszámfelismerőt Kőhalmi László zászlós, bűnmegelőzési előadó vitte be tesztelni, aki azóta szívügyének tekinti a vadászatok rendezését. A legutolsón az ország különböző pontjairól tizenkét csapat vett részt - rendőrök, polgárőrök, vámosok, közterület felügyelők, bv-sek -, köztük természetesen a helyiek is. Az adonyi és ercsi örs már rendelkezik ilyen berenedezéssel, így ők a szolgálatellátás során is használják - napi négy-öt fogásuk van is ennek köszönhetően.

Ami a számszerű adatokat illeti, a közlekedők oktalan megállítása nélkül egészen pontosan 18 884 jármű adatait kérték le a központi nyilvántartóból. Közülük negyvennel szemben intézkedtek (ami az össz adathoz képest nem sok). A rendőrök kiszabtak tizenhárom helyszíni bírságot, elkaptak két jogosítvány nélküli sofőrt, és huszonhárom forgalomból kivont, vagy lejárt műszakival közlekedő jármű vezetőjét bírságolták meg. Egy sofőrt - a járművek mellett a személyeket is ellenőrizték - bűncselekmény elkövetése miatt kereste a sárbogárdi kapitányság. Egy esetben pedig egyedi azonosító jel meghamisítása miatt indult büntetőeljárás. Itt a rendszámot lefoglalták, majd a jármű szemléje után az elkövetőt előállították a dunaújvárosi kapitányságra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!