Hírek

2011.02.10. 03:27

Csendesen, csendéletekkel

Dunaújváros - Hat nyertes és három különdíjas: kedden délután lezajlott a megyei általános iskolás tanulmányi rajzverseny nyolcadikosoknak az Arany iskolában.

Pekarek János

A rajzversenyt kedden délután bonyolították le, több csoportban, hasonló feladatokkal, délután két órától kezdve. Még aznap kora este, öt órától eredményt is hirdettek. A helyszínen készült alkotásokat a székesfehérvári, művészeti tagozatos Tóparti Gimnázium szaktanárai zsűrizték.

A díjakkal a dicsőségen és a jutalmakon kívül az is együtt járt, hogy a győztesek, bár a középiskolai felvételi alól a szabályok értelmében nem mentesülhetnek, sőt, plusz pontokat sem kaphatnak helyezéseik után, ám ha felvételük pontegyenlőség miatt kétséges lenne, akkor a rajzversenyen elért első-hatodik hely számukra előnyt jelenthet.

A megyei általános iskolai rajzversenyre ötvenegy diák nevezett, Bakonycsernyétől Nagyvenyimig s természetesen Dunaújvárosig. Sőt, kivételesen egy dunavecsei diák is indulhatott a művészi megmérettetésen.

A vetélkedés maga négy, egymással szomszédos, természetesen a versenyzők számára kiürített tanteremben zajlott, amelyekben a lehető legegyszerűbb technikákkal, azonos feltételekkel, csendéletek megalkotásával. Természetesen a rajzversenyre izguló szülők is érkeztek...

Íme, a nyertesek (zárójelben településük és iskolájuk):

Kiemelt díjazottak: Pribék Gabriella, (Dunaújváros, Arany), Csoma Nikoletta (Székesfehérvár, Munkácsy), Gál Benedek (Székesfehérvár, Munkácsy).

Díjazottak: Vad Virág (Rácalmás, Jankovich iskola), Fodor Dorka (Dunaújváros, Arany), Sándor Zsolt (Székesfehérvár, Munkácsy).

Különdíjasok: Csete Roxána (Székesfehérvár, Tolnai utcai), Géringer Virág (Székesfehérvár, Tolnai utcai), Németh Tamás (Székesfehérvár, Munkácsy).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!