Hírek

2011.01.12. 12:54

Táborállás - Kezdődhet a víztelenítés: dréncsöveznek

Dunaújváros – Az önkormányzat beadta a pályázatot Táborállás stabilizálási munkáinak első ütemére. Jövő héten kezdődik a dréncsövezés is.

Klecska Ernő

A mozgásveszélyes partfalak stabilizálására kiírt pályázatra január 10-ig lehetett jelentkezni: az utolsó pillanatig bizonytalan volt az ügy kimenetele. Az ingatlantulajdonosok közel kilencven százaléka szó nélkül beleegyezett a tervezett munkálatokba, néhány lakónak viszont komoly fenntartásaik voltak. A kártérítési igényüket többen is megfogalmazták, továbbá a tervekkel kapcsolatban is akadtak fenntartásaik.

„A megegyezés révén született nyilatkozatokkal együtt az önkormányzat határidőre a pályázatát Táborállás stabilizálására”, tájékoztatta lapunkat Németh Tünde, az önkormányzat sajtószóvivője kedden. A terület megmentése érdekében bíznak abban, hogy élhetnek majd a hiánypótlás lehetőségével, mert van még olyan tulajdonos, aki nem teljesítette nyilatkozattételi kötelezettségét.   

Az információ még nagyon friss, így azt egyelőre az önkormányzat vezetői sem tudják megmondani, hogy befogadták- e a partfal stabilizálására irányuló pályázatot. A közgyűlés decemberi döntése értelmében egyelőre azt tudni, hogy a munkálatok első üteme 341,6 millió forintba kerül majd, ebből az igényelt 85 százaléknyi támogatás 290,4 millió forint, amelyhez a város 51,2 millió forintot tesz hozzá önrészként.

A nagy védmű kiépítése előtt is megteszik a szakemberek a szükséges intézkedéseket. A szakértői véleményeket figyelembe véve több helyen is dréncsöveket sajtolnak be az Ivó utca alatti talajba, és ezen a hálózaton keresztül próbálják meg kivezetni a felgyűlt nagy mennyiségű talajvizet a magaspartból. Ennek a beruházásnak a költségeit az önkormányzat állja. Németh Tünde örömhírrel szolgált: a szükséges anyagokat beszerezték és a feladattal megbízott cég vezetője azt ígérte, január 18-án kezdődnek a vízmentesítési munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!