Hírek

2010.04.26. 02:28

Ha már nem társ a ház

Dunaújváros - Az Esze Tamás utca 5/a,b,c társasháznak kilencven napja van arra, hogy új közös képviselőt válasszon a jelenlegi helyett. Az Intercisánál állítják: ők nem hibáztak semmiben.

Szabó Betty

A történetről április 21-én megjelent lapszámunk negyedik oldalán már olvashattak. A lakók és a szövetkezet között, tizenöt évnyi együttműködést követően, megromlott a viszony. A háziak szerint az Intercisánál sokszor a fejük felett döntöttek, például hitelfelvétel-ügyben is. A közös képviselő szerint pedig inkább személyes sérelmekről lehet szó - írtuk a múlt héten.

A házban élők sérelmezték például, hogy egy sikertelen közgyűlés után levélben keresték meg és szavaztatták a lakókat a hitelfelvétel ügyében. 1,6 millió forintról volt szó, amiből a c épület gázcsöveit kellett felújítani, egy gázömlés után.

- A szervezeti és működési szabályzatunk szerint megengedett az írásbeli szavazás. A negyvenyolc lakóból egy-kettő kivételével ráadásul mindenki igennel is voksolt a hitelügyletre, többek között azok is, akik a hírlapban közölt cikkben megszólaltak - mondta el Sinkovics Béla.

Az elnököt megkérdeztük arról a versenytárgyaláról is, ahol a gázvezeték-cserét elvégző kivitelezőt választották ki. Ezen a számvizsgáló bizottság lakók közül megválasztott tagjai nem lehettek ott, mert nem hívták meg őket - panaszolták nekük korábban. Így végül annak a cége nyerte el a munkát, aki korábban a terveket is készítette.

Sinkovics szerint a lakók korábban meghatalmazták a ház és a szövetkezet között közvetítő Borka Istvánnét, hogy képviselje a lakók érdekeit, akár egy versenytárgyaláson is. Rákérdeztünk, de a meghatalmazásnak írásos nyoma nincs, a társasház kezelésre kötött megbízási szerződés sem tartalmaz erre vonatkozó kitételt. A gázvezetékcserére beérkezett 1,6 és 2,8 milliós ajánlat közül azonban a jobbat fogadták el!

Az elnök úgy látja: a szövetkezet részéről mindig megfelelő tájékoztatást adtak a fejlesztési lehetőségek, egyéb teendők ügyében. Nyomást senkire nem gyakoroltak a döntéseknél - érvelt a szakember, hozzátéve: a háznak joga van új közös képviselőt választani, erre maximum kilencven napjuk van. Addig ők dolgoznak, mint eddig is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!