Hírek

2009.07.10. 02:26

Alkotói szabadság

Mór - Tizenkét alkotó ember: a legendás Móri Alkotóbárban állomásozik a dunaújvárosi művészekből álló ÚjpArt névre hallgató kollektíva. Tevékeny mindennapok az ezerjó földjén. ROHO, Páhi, Gáspár, Feltóti, Kaszás... és a többiek.

Dunaújvárosi Hírlap

Az összesen hétszázharminc hektáros Móri Borvidéken mintegy 2300 szőlősgazda tevékenykedik, vélhetően ezen nem elhanyagolható információk is segítették művészeink móri aklimatizálódását. A 2004-ben zászlót bontó ÚjpArt aktív tagjai - tizenketten, egy tíznapos kis edzőtáborban próbálkoznak festői környezetben termőre fordítani a bennük fel-fel lobbanó ihletet.

A csapat még a múlt héten, július 3-án vágott a nagy kalandnak. Mint Medvegy Zsuzsa, az újpartosok háziasszonya lapunknak elmondta: A tizenkettek bandája ugyan felettébb jó hangulatban, de termékenyen munkálkodik az alkotótáborban, amely a régió képzőművészeinek legnagyobb közös nyári tábora.

Sőt, a népes dunaújvárosi sereg tovább szövögetheti kapcsolati hálóját a móri domboldalakon, így kalapozva némi forrást, esetleg bemutatkozási lehetőséget az ÚjpArt számára. A menetrendszerű alkotókényszer mellett természetesen a készülőfélben lévő darabok is megtekinthetőek a Képző-és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány által támogatott fejér megyei művészparadicsomban. Ugyanis ma és a hétvégén nyílt napokkal, és kiállítással várják az érdeklődőket a helyszínen.

Az újvárosi tizenkettek: Rohonczi István ROHO, Kelemen Marián Éva, Páhi Péter, Páhi-Fekete Noémi, Lipics Vilmos, Éri Jenő, Móder Rezső, Gáspár Aladár, ifj. Koffán Károly, Farkas Mihály, Feltóti Sándor és Kaszás Tamás. A csapat egészen július 13-ig munkálkodik megyénk észak-nyugati végében, remélhetőleg számos értékes darabbal térnek majd haza a jövő hét folyamán. Addig is mindenkinek jó ezerjó kóstolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!