Hírek

2006.07.12. 02:29

Szennyvíz-csatorna rövidesen rákötnek

Dunaújváros (szb) - A szolgáltatónál azt ígérik hamarosan elvégzik a rákötéseket, és szerződést kötnek a Páskom ucai lakókkal, akik hónapok óta várják, hogy a tavaly elkészült csatornahálózat előnyeit élvezhessék.

Mórocz Zsolt

A Páskom utcából tavaly novemberben levonultak a munkások, negyven háztartás lakói pedig azóta várják, hogy ráköthessenek a kiépített csatornarendszerre. Egyikük lapunkhoz fordult, ugyanis a több hónapnyi ígérgetés után egyre türelmetlenebbek a Páskom utcaiak, és nem értik, mi akadálya van annak, hogy használatba vehessék a hálózatot. Berzlánovits Mátyás, a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta a Páskom utcánál évekkel ezelőtt elkészült egy szennyvízátemelő, ami a csatornahálózatra való rákötés elengedhetetlen eleme. Miután első ütemben a Páskom utca 1. és 24. közötti szakaszán kiépítették a csatornát, kiderült, ez az átemelő nem működik. Tavaly megrendelték a szolgáltatótól a szennyvízátemelő helyreállítását, amit el is végeztek a szakemberek. Elvileg tehát semmi akadálya a rákötésnek - fogalmazott Berzlánovits, hozzátéve fel is hívja az illetékest, és érdeklődik, hogy mi a helyzet ebben az ügyben. Pikóné Perjési Irén, a DVCSH ügyvezetője kérdésünkre elmondta technikai akadálya már valóban nincs a rákötéseknek. Eddig vizes próbaüzemet végeztek az újonnan kiépített rendszeren. Ezekben a napokban történik a lakók kiértesítése, akiknél a DVCSH elvégzi a rákötést, és megkötik velük a szolgáltatói szerződést is. Hamarosan tehát a Páskom utcai lakók is élvezhetik a a szennyvízcsatorna-rendszer előnyeit. Az utca csatornázására egyébként 25,7 millió forintot fordított tavaly a város, ebből finanszírozták a munka első ütemét. Akkor azt ígérték idén folytatódik az csatorna-kiépítés és 2006 végére az egész Páskom utcát bekötik a hálózatba. A tervek szerint szeptemberben kezdődhet is a második ütem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!