Hétvége

2009.09.26. 02:27

Napokig álltak lesben a zsaruk

Különleges módszert vetettek be az ercsi zsaruk, hogy véget vessenek egy idős házaspárt érintő betöréssorozatnak.

Szigeti Sándor

Különleges módszert vetettek be az ercsi zsaruk, hogy véget vessenek egy idős házaspárt érintő betöréssorozatnak. Gyakorlatilag beköltöztek a budapesti pár házába, és huszonnégy órás figyelőszolgálatot szerveztek. A háziakat pedig megkérték, hogy jó látványosan menjenek el otthonról, és lehetőleg híreszteljék el, hogy nem is jönnek haza egy darabig.

 

Jó okuk volt erre a rend őreinek, ugyanis a Rákóczi úti házba gyakorlatilag hetente betörtek. A négyezer négyzetméteres, határszéli ingatlanba úgy jártak be a rosszfiúk, mintha az övék lett volna.

 

- Egy köztiszteletben álló, nyolcvannégy éves házaspárról van szó, akiket folyamatos atrocitások értek. Az őrsön mindenkinek szívügye lett a dolog, ezért úgy döntöttünk, hogy figyelőszolgálatot szervezünk. Nappal jómagam, éjszaka pedig a többi váltótárs figyelte, történik-e valami. Elbújtunk a ház különböző részeiben, és napokig csak vártuk, mikor bukkan fel valaki - meséli Pelsőczi Gábor.

 

- Csütörtökön nap közben aztán egy hívatlan látogató jelent meg egy pejszerrel a kezében. Óvatos volt, körülnézett, de szerencsére nem látott meg. Felfeszítette a garázsajtót, és kovácsoltvas elemeket kezdett gyűjteni. Ekkor közbeavatkoztam, és közben értesítettem a kollégákat is - árulta el a részleteket a főtörzsőrmester.

 

A budapesti házaspár a könnyeivel küszködött, amikor megtudták, hogy a rendőrség eredménnyel járt.

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunknak elmondta: a huszonöt éves helybéli tettest gyanúsítottként hallgatták ki. Egy korábban rögzített ujjlenyomat alapján az is kiderült, hogy egy másik betöréssel is összefüggésbe hozható. A két betörés mellett további két lopással is meggyanúsították. A rendőrség szerint egy ízben a Deák Ferenc utcából terményeket emelt el, egy másik alkalommal pedig társával az óvoda melletti építkezésen álló betonkeverő kábeleit vágták le.

 

A nyomozók egyelőre azt sem zárják ki, hogy a fiatal férfi más bűncselekményekben is részt vett.

 

Lám, a kitartó rendőri munka és a napokig tartó várakozás végül csak meghozta a gyümölcsét. Szép volt, fiúk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!