Egy gólra azért futotta

2024.03.02. 20:01

Már csak egy meccs van hátra

Két nap alatt kétszer találkozott egymással a Debreceni EAC és a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában. Arról már beszámoltunk, hogy pénteken Debrecenben 6-1-re nyertek a hajdúságiak. Szombaton délután Dunaújvárosban is sima DEAC-siker született, ezúttal 8-1-re győzött Vaszjunyin Artyom együttese.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A vendégek a 3. percben szerezték meg a vezetést, majd szép sorjában szerezték a góljaikat, a 40. percben már 8-0 volt a debreceniek javára. Az utolsó harmadban Atmancsuk révén szépített a DAB, de a nagy különbségű vereséget nem tudta elkerülni.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Acélbikáknak még egy mérkőzésük van hátra az alapszakaszból, kedden 18.30 órai kezdettel a listavezető Ferencváros-Telekomot fogadják. Azzal a mérkőzéssel Niko Eronen gárdájának be is fejeződik a szezon.

Niko Eronen: – Az első csere jó volt, de ahogy megkaptuk az első gólt, véget ért számunkra a meccs. Feladtuk, nem dolgoztunk, nem igazán akartunk csinálni semmit, csak néztük az órát, reméltük, minél előbb lepereg az idő, és hagytuk az ellenfelet szórakozni, hagytuk hogy élvezzék a játékot. Azt mondtam a srácoknak a meccs után, hogy azoknak az embereknek, akik ma megvették a belépőt azért, hogy lássanak minket, tartozunk a jegy árával. Nem a klub, az edzők, a játékosok, mindenki, aki a csapat környékén van, mert nem ez az, amiért az emberek kijönnek, nem ezért töltik itt a szombat délutánjukat. Hiába vagyunk kevesebben, hiába jobb az ellenfél, az nem veheti el tőlünk azt, hogy küzdjünk. Nagy köszönettel tartozunk azoknak, akik eljöttek ma, és ennek ellenére is szurkoltak nekünk.

Vaszjunyin Artyom: – Nehéz volt már motiválni a harmadik harmadra a játékosokat, és igazából az ellenfelet dicsérném meg, a 8-0 ellenére is úgy jöttek ki a befejező játékrészre, hogy beleálltak és keményen küzdöttek, megnehezítették a dolgunkat. Azért a DAB-nál még mindig van sok rutinos játékos, ha találnak egy-két gólt, nehéz feltörni a védelmüket, es ezt akartuk elkerülni, nem akartuk megnehezíteni a saját dolgunkat. Szóval negyven perccel elégedettek lehetünk.

DAB – DEAC 1-8 (0-3, 0-5, 1-0)

DAB: Kovács (Valenta) – Léhi, Ahonen, Janech, Szalma, Somogyi – Léránt, Varga, Zorin, Strenk, Pinczés – Bánki, Sziszak, Vaculik, Kuminka, Atamancsuk 1. Vezetőedző: Niko Eronen.

DEAC: Gönczi – Usnyev, Dobmayer (1), Koblar (1), Szmirnov 1, Mihalik G. 1 – Mingazov (1), Krollis, Jeliszejenko 2, Kozma, Vasziljev (2) – Jakabfy S., Bukor, Mihalik A. (1), Rétfalvi 1 (1), Bucskin 3 (1) – Jakabfy Cs. (1), Molnár, Hári, Mazzag. Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában