Olimpiai selejtező

2024.02.12. 12:30

A székelyek is kiestek

Budapest mellett még Lengyelországban és Nagy-Britanniában rendeztek olimpiai selejtezőt a múlt héten jégkorongban.

Agárdy Csaba

Arról már beszámoltunk, hogy a Tüskecsarnokban a magyar válogatott másodikként végzett Japán mögött, megelőzve Litvániát és Spanyolországot. Így a Japánok kerültek a negyedik fordulóba, ahonnan már 2026-os olaszországi téli olimpiára lehet kvalifikálni. 

A lengyelországi csoportból meglepetésre a világbajnokság harmadik osztályában (divízió I/B) szereplő Ukrajna jutott tovább, megelőzve Dél-Koreát (másodosztály) és a lengyeleket (első osztály). Ukrajna a folytatásban a szlovák, kazah, fehérorosz alkotta trióval játszik, Japánra a lettek, a franciák és az osztrákok várnak.

 

Cardiffban Nagy-Britannia végzett a csoport élén, miután 7-4-re legyőzte az Erste Ligában játszó székely hokisokra épülő Romániát. A világbajnokság legmagasabb osztályában szereplő britek Dániával, Norvégiával és Szlovéniával mérik össze az erejüket.

A milánói téli játékokon már ott van a világranglista első nyolc helyezettje, a házigazda Olaszország, és hozzájuk csatlakozik a fenti három csoport győztese.

 

Az olimpiai selejtező harmadik köre egyébként megerősítette azt, hogy a világbajnokság első osztályának, az elitnek a végéhez tartozó, a teljes másodosztály (divízió I/A) és a harmadosztály (divízió I/B) élmezőnye, úgy tíz-tizenkét válogatott hasonló játékerőt képvisel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában