Téli játékok Dél-Koreában

2024.01.16. 17:00

Dunaújvárosiak az olimpián

Két ifjú dunaújvárosi hölgy is ott lesz az ifjúsági téli olimpián Kangvonban.

Agárdy Csaba
Forrás: Angels Jégkorong Sportegyesület Facebook oldala
Fotó: Sághyné Tomasovszky Edina

Január 19-től február 1-ig tart a IV. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok (YOG), amelynek a dél-koreai Kangvon ad otthont. Az ifjúsági olimpiákat négyévente rendezik. Az első télinek 2012-ben Innsbruck, a másodiknak 2016-ban Lillehammer, a harmadiknak 2020-ban Lausanne adott otthont.

A harminchárom tagú magyar csapat tíz sportágban szerepel Dél-Koreában, és ott lesz a női jégkorong-válogatott is. Az ifjú hölgyek között  találhatjuk Bátyi Borókát és Sághy Larát a Láng Zoltán által irányított Angels hokisai közül. A mieink a 3x3-as jégkorongban szerepelnek, ez a kispályás hoki. A három a három elleni meccs három, egyenként 16 perces harmadból áll, a szünet három percig tart, a pálya maximális mérete 30x20 méter, a legkisebbé pedig, amin még játszható, 25x15 méter. A két csapatban három-három mezőnyjátékos és egy-egy kapus tartózkodik a jégen. A sportág az Egyesült Államokból indult, és egyre népszerűbb a világon. A magyar válogatott január 20-án szombaton Mexikó ellen kezd, majd a második mérkőzését másnap Törökország ellen játssza. A törököknél szerepel az Angels isztambuli légiósa, Tan Nisan Göksal is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában