Elismerés

2023.12.10. 16:35

Szilassy Zoltán díszpolgári címet vehetett át

A tizenhárom éven át Dunaújvárosban jégkorongozó, a Gyergyói HK vezetőedzői posztját betöltő Szilassy Zoltán rangos kitüntetést, Gyergyószentmiklós díszpolgára címet vehetett át szerdán a Szent Miklós-napi díszközgyűlésen.

Gallai Péter

A dunaújvárosi hokiban több, mint egy évtizedet eltöltő Szilassy Zoltán Gyergyószentmiklós díszpolgára lett

Forrás: szekelyhon.ro/Keresztes Zoltán

A szekelyhon.ro portál beszámolója alapján Csergő Tibor polgármester beszéde nyitotta meg az ülést, aki emlékeztetett arra, múlt év végén azt jelentette ki, hogy a csodák éve lesz Gyergyószentmiklóson a 2023-as év. Ilyen csoda volt a GYHK Erste Liga bajnoki címe. Szilassynak szurkolói kezdeményezésre adományozta az önkormányzat a címet. Laudációjában elhangzott, az Erste Liga-győzelem „reményt ad az élet minden területén arra, hogy a kemény, tudatos, kitartó munkával nincs lehetetlen – bármit el lehet érni. És ennek a sikernek a kovácsa Szilassy Zoltán.” 

A csodákra visszatérve kiemelték

,nem csoda volt ez, hanem kemény és magas szintű szakmai munka eredménye, amelyben Szilassy Zoltán volt az irányító.

A vezetésével elért siker miatt mindenképpen méltó arra, hogy Gyergyószentmiklós díszpolgára legyen. „A hoki csapatsportág, egy ember nem tud bajnoki címet nyerni, de képviselheti ezt az egész csapatmunkát. A város elismerését pedig mindenki magáénak érezheti, aki az Erste Liga győzelem megszerzésének bármilyen módon részese volt, illetve akik az elmúlt évtizedekben éltették a nemzeti sportágunk lángját.” 

Forrás: szekelyhon.ro / Keresztes Zoltán

Szilassy több mint egy évtizedet húzott le az Acélbikáknál, ahol kiválóan érezte magát, azt mondja, egyetlen klubjánál sem volt annyira családias a hangulat, mint Dunaújvárosban. Hokis pályafutása végeztével edzősködni kezdett az Acélbikáknál, két évig volt a svéd edzőlegenda, Stephan Lundh segítője. Fehérvári lányt vett feleségül, a koronázóvárosban telepedett le, vállalkozást is indított a megyeszékhelyen. Újpesten öt évet töltött vezetőedzőként, 2020 nyarán került Gyergyóba.

Lapunknak adott egy korábbi interjújában így beszélt az itt eltöltött időszakról.

– 2001 nyarán szerződtem az Acélbikákhoz. Jól éreztem magam mindenütt, Újpesten, a Fradiban és az Alba Volánban is, de a legjobb brigád Újvárosban jött össze. 

Élmény volt minden pillanat, jó volt a csarnok, az öltöző kialakítása, valamint eredményesek is voltunk. A magyar mag mellé jöttek a helyi fiatalok, Pozsgai Tamás, Galanisz Nikandrosz, Kiss Ákos, Kiss Dániel, Pavuk Attila, Hegyi Ádám, nagyszerű elegyet alkottunk.

Amikor befejeztem, másodedző lettem a svéd Stephan Lundh mellett, akitől rengeteget tanultam. Még játékosként figyeltem a kanadai JP MacCallum munkáját, ő is nagyon ért a jégkoronghoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában