Lefújták az Euroligát, nem juthatnak négy közé

Kedden érkezett szerkesztőségünkbe az Európai Úszó Szövetség (LEN) közleménye, amelyben a többi között arról tájékoztattak, hogy jövő május 10. és 23. között rendezik meg a budapesti vizes Európa-bajnokságot.

Gallai Péter

2020.03.11. Női vízilabda bajnokság Magyar bajnokság DUE Maarsk Graphics-III. kerület Tona és Vívó Egylet mérkőzés Dunaújváros Fotón: Ziegler Diána Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

– Örülünk, hogy sikerült megállapodnunk az Európa-bajnokság új időpontjáról. A magyarok szerelmesei a vizes sportoknak, és különösen egy ilyen rendkívüli időszak után az emberek még inkább szívesen figyelik majd a legjobbakat. Biztos vagyok benne, hogy jövő májusban egy újabb aranyfejezetet írunk az Eb-k történetébe – idézte a LEN közleménye Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt.

Paolo Barelli, a LEN elnöke kiemelte, az új időpont tökéletesen szolgálja a sportolók felkészülését az ugyancsak egy évvel elhalasztott tokiói olimpia előtt, és bízik benne, hogy 2021-ben újra fantasztikus lesz a hangulat a telt házas Duna Arénában.

Most már csak a hazai bajnokság maradhat a csapatnak

A LEN először március 20-án halasztotta el az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók kontinensviadalát, akkor május 11. és 24. közötti időszakról augusztus 17-30. közé helyezte át.

Az is eldőlt, hogy a vízilabdázók koronavírus-járvány miatt félbeszakított nemzetközi kupaidényét – azaz a férfi Bajnokok Ligáját, az Eurokupát és a női Euroligát – törölték.

Ez igen fájdalmasan érinti a Dunaújvárosi Egyetem-Ma­arsk Graphics együttesét, hiszen Mihók Attila csapata a negyeddöntő visszavágójára várt az orosz Dinamo Uralocska ellen. Az első, dunaújvárosi találkozón 11–11-es döntetlen született, így Garda Krisztináék jó eséllyel várhatták volna a második felvonást, hogy a 2018-as LEN Kupa-diadal után bejussanak a legrangosabb sorozat négyes döntőjébe. A bizakodásra az is okot adott, hogy a tartalékos csapat – Gurisatti sérülés miatt nem játszott, Vályi, Horváth, Mahieu a ­meccs előtt betegséggel küzdött – az utolsó pillanatig vezetett, az oroszok akkor mentettek döntetlenre. A dunaújvárosiak egyébként fantasztikus menetelést mutattak be, hiszen a sorozatban eddig mindössze egy vereséget szenvedtek, az egyik csoportmérkőzésen.

A lányok számára így már csak a minden bizonnyal folytatódó magyar bajnoki küzdelmek maradnak, amiről hétfőn dönt a szövetség elnöksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában