Jubileumi Zenélő cukrászda

2024.03.14. 17:30

Huszonötödik alkalommal muzsikáltak a sütemények mellé (képgalériával és videókkal)

Balla Tibor

A zeneiskola harmonikásainak legjava adott koncertet

Fotó: Laczkó Izabella

Bár, ha onnan közelítünk, hogy az évad 9. alkalma volt pénteken este, hogy megtöltötte a Zenélő cukrászda sorozat közönsége a Vasmű úti Jakó cukrászdát – méghozzá zsúfolásig –, az még önmagában nem lenne kiemelt alkalom, de ha azt nézzük, hogy a Szmodics László ötlete és állhatatos szervezőmunkája nyomán létrejött sorozat immár a 25. alkalom volt, akkor nem fér kétség hozzá, hogy megsüvegelendő a teljesítmény. 

A mostani alkalom nemcsak ettől volt különleges, hanem annak okán is, hogy éppen a nemzetközi nőnapra esett, és ezt a férfiak nem hagyhatták szó nélkül. Legkevésbé Kiss Kálmán költő, aki két versével is ünnepélyessé tette az estet, a Nőnapi férfivallomás és a Köszöntő címűekkel, de még a végén újra szót kért. 

Szántó Péter képviselő egy szál tulipánnal, a cukrászda személyzete pedig marcipánrózsával köszöntötte a hölgyeket. A fellépők (Szloboda Balázs, Szmodics Emese, Tönkő Máté, Vári Hédi és tanáruk, Juhos Melinda) pedig lenyűgöző műsorral tették emlékezetessé az estet Bach, Glass, Malgoni, Micic, Piazzolla, Webber szerzeményekkel és szerb népdalokkal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában