Kiállítás

2023.10.18. 15:00

Minden tizedik nőt érint, fontos a megelőzés

Rendkívül jelentős témát feldolgozó tárlat nyitja meg kapuit október 18-án, szerdán, 18 órakor a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aula Galériájában.

Szente Patrícia Andrea

A csodás hennafestők: Isabelle Gimet és Hegedüs Gyöngyvér

Fotó: Archív

A kiállításon a Csikós Árpád és Dombovári Tamás fotóművészek által készített munkákat tekinthetik meg az érdeklődők. A „Ki a következő?” című fotósorozat a mellrákkal diagnosztizált és operált nők művészi aktfotóit mutatja be, és hívja fel a figyelmet a gyakran halálos kimenetelű kór megelőzésére. Az „Egy élet-két csoda” című munka pedig olyan nőket mutat be családjukkal, gyermekeikkel, akik esetében a terhesség alatt vagy előtt diagnosztizálták a mellrákot, az orvosi ellenjavaslat ellenére azonban mégis vállalták gyermekük kihordását. 

A kiállítást megnyitja: dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Őze Áron, a Bartók színház igazgatója, Halom Bori érintett, a Mellrák­infó Egyesület alapító elnöke, dr. Csikós Árpád fotóművész, Hegedüs Gyöngyvér hennaművész, Gimet Isabelle hennaművész. Közreműködik a Black Velvet együttes. A megnyitót követően lehetőség nyílik beszélgetni a Mellrákinfó Egyesület munkatársaival, akik segítséget nyújtanak az önvizsgálattal vagy bármilyen gyakorlati kérdéssel kapcsolatban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában