Kamaszpanasz a színpadon

2023.10.22. 15:00

Dobó Katával a főszerepben a Diploma előtt című vígjáték (képgalériával)

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Kissé szokatlan módon csütörtökön tartotta az évad harmadik bemutatóját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. A Charles Webb regénye, valamint a hasonló című film forgatókönyve alapján készült Diploma előtt című romantikus vígjáték a nagy sikerű, 1967-ben Dustin Hoffman és Anne Bancroft főszereplésével bemutatott Oscar-díjas film színpadi adaptációja. Azzal a lényeges különbséggel, hogy Simon & Garfunkel slágerré vált zenéje ebben a változatban nem szerepel, az egyetlen hangszer a színpadon egy dobfelszerelés, ami jelentős szerepet kap az előadásban. Bár vígjátékról beszélünk, de a színpadi produkció előtérbe helyezi a kamaszkori nehézségeket, amivel a főhősnek meg kell küzdenie. 

A Dicső Dániel rendezte – különleges megoldásokkal operáló előadás szereposztása is figyelemre méltó: Benjamin: Csiby Gergely, Mrs. Robinson (Judith): Dobó Kata, Mr. Robinson (Howard): Marton Róbert, Elaine: Gombó Viola Lotti, Apa (Frank): Őze Áron, Anya (Olive): Holecskó Orsolya, Vendég, Carl, Portás, Pincér, Josephine: Hajnal János. BT 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában