Chilf Mária önálló kiállítása

2023.10.03. 15:00

A lélek működésének felfejtése - galériával

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Pénteken este mutatkozott be Chilf Máriának, a kortárs magyar képzőművészet meghatározó alakjának nagyszabású önálló kiállítása a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben (KMI).
A megnyitón előbb Deák Nóra, az intézmény igazgatója köszöntötte a közönséget, majd Tatai Erzsébet művészettörténész mutatta be Chilf gazdag, számos műfajt felölelő pályafutását és alkotásainak gondolati, művészeti alapjait, motivációit. A KMI termeiben három szekcióba szerveződő válogatás főként Chilf Mária utóbbi években készült akvarelljeire helyezi a fókuszt – amelyek többsége esetében az akvarell és a fotókivágás technikáinak érett szintézisével találkozunk –, ám a kétezres évek meghatározó műciklusait is felvonultatja, s a művész korai munkáiból – akvarellek, fotogramok, installációk – is válogatva nyújt a térség közönsége számára hiánypótlónak tekinthető, mediálisan is sokrétű áttekintést. A nagyszabású kiállítás keretén belül először látható a kiállításon az alkotó új, kifejezetten a dunaújvárosi közönségnek dedikált Vonulás című munkája is. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában