Koncert

2023.04.26. 16:34

A kórház gyermekosztályának gyűjtenek ismét

A jótékonysági pedagóguskoncert első hangversenye még 1996-ban volt. Ebből következően 28-án, pénteken már a 26. alkalommal lépnek fel a város pedagógusai az evangélikus templomban, hogy ily módon is segítsék a gyerekeket.

Balla Tibor

Fotó: LI

A koncert – az idei Sándor Frigyes-díjas Németh Irma szervezésében – azzal a céllal jött létre, hogy gyermekcsoportokat, gyermekegyesületeket támogasson a befolyt összeggel. 

Az első időszakban, 1996-tól 1999-ig a Csengetés alapítvány, 2000-ben a Buborékok egyesület, 2001-től pedig a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya a koncert kedvezményezettje. 

Az idei hangverseny fővédnökei: Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és dr. Jobbágy Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója. 

A koncert, amellett, hogy kellemes zenei élményt is nyújt, segít is a gyermekek gyógyításában, a közeg barátságosabbá tételében. A befolyó összeg függvényében a kórház osztálya dönti el minden évben, mire fordítja a támogatást. 

Bár a program még nem végleges, de a tervek szerint elsőként a Móricz Zsigmond Általános Iskola Dolce kamarakórusa kezdi a műsort, majd a szervező Móricz Zsigmond Általános Iskola tanárai (más iskolák pedagógusaival kiegészülve) énekelnek népdalokat. 
Beke Beáta, a Sándor Frigyes Zeneiskola klasszikusgitár tanára önállóan lép fel, Juhos Melinda (harmonika), Kaszás Éva (cselló) és Tótin Katalin (zongora), a Sándor Frigyes Zeneiskola tanárai egy Piazzola-szerzeményt közösen adnak elő. 
A Dunaújvárosi Óvoda kórusa három népszerű kórusművel készül, amíg Beke Beáta (gitár) és az ötletgazda Németh Irma (ének) két művet ad majd elő.
A Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, Kurina Laura és Kolesznyicsenko Inna két filmzenét interpretál, a fúvós kvartett (Váriné Pásztor Magdolna, a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Violin Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Siklósi-Pók Gabriella, Tótin István és Balogh Zoltán András a Sándor Frigyes Zeneiskola tanárai) egy polkával készül. 
A koncert zárásaként a Dunaújvárosi Vegyeskar lép fel Kurucz Gergely vezényletével.

Minél többen ülnek a nézőtéren, annál jobban tudnak segíteni a kicsiknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában