Díjmentes

2021.09.27. 18:00

Családi délután lesz az Intercisa Múzeumban

Az Intercisa Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében rendezi meg a Családi délután az Intercisa Múzeumban című programot, amely 2021. október 2-án, szombaton 14:00-18:00 óra között látogatható.

duol.hu

Programok:

14:00-18:00 óra: Díjmentesen megtekinthető tárlatok:

  • Múltba ásott város – Dunaújváros a dunaújvárosiak előtt
  • Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig
  • A kőkortól a legújabb korig – Látványtár
  • 14:00- 15:30 óra – Múzeum a város – Séta vezetéssel a régészeti emlékek tanútján. A szakvezetést Buza Andrea régész tartja.

    A Római Birodalom a Kr.u.1.század végén hozott létre állandó katonai tábort a város területén. Az Intercisában megtelepülő polgári lakosság jólétét kőből épült házaik, gazdag temetkezéseik mutatják. A tavasztól őszig látogatható Római Kőtár és Romkert (Dunaújváros, Római körút) területén a tábor épületének részletei, különböző építészeti elemek, mérföldkövek és a temetőben előkerült szarkofágok, sírkövek tekinthetők meg. A Kőtár közelében több épület – köztük egy római fürdő –romjai is megtalálhatók.

    Gyülekező a múzeum előtt.

    (Eső esetén a program elmarad, helyette a Múltba ásott város – Dunaújváros a dunaújvárosiak előtt című időszaki kiállításban Buza Andrea régész tárlatvezetést tart.)

  • 14:00 – 18:00 óra: Őszbúcsúztató játszóház, Kézműves programokkal várjuk az érdeklődő gyerekeket és a szülőket, a múzeum I. emeletén.
  • 14:00 – 18:00 óra: Keresztrejtvény gyerekeknek jutalomcsokiért.
  • 14:30 – 15:30, 16:30-17:30 : A pincétől a padlásig – Múzeumi kalandozás az Intercisa Múzeumban. A szakvezetést Keszi Tamás régész tartja.
  • A látogatók elől elzárt múzeumi helyszíneket, ismeretlen múzeumi tevékenységeket, és egyedi tárgyakat láthatnak és ismerhetnek meg a kalandos kedvű felfedezők. Az épületvezetésen a pincétől a padlásig bejárhatják a múzeum összes olyan helyiségét régész vezetésével, amit hagyományos belépőjeggyel máskor nem láthatnának.

    Gyülekező a múzeumi porta előtt az aulában.

    A rendezvényen való részvétel díjtalan.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában