képmesék

2021.06.18. 08:00

A Petőfi tanulóinak videómeséje arany oklevelet ért

A Magyar Versmondók Egyesülete és a NépmesePont élőszavas népmesemondásra épülő videó pályázatot hirdetett 2021 tavaszán.

duol.hu

Jönnek a magyar képmesék! felhívással korosztály megkötése nélkül bárki jelentkezhetett egyéni, vagy csoportos formációban kedvenc meséjének képes, filmes megörökítésére.

A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola 7a osztálya a Tündérszép Ilona és Árgyélus videómeséjével elhozta a területi forduló és a fővárosi döntő arany oklevelét a csoportos kategóriában.

Bognár Petra, 7a osztályos tanuló, egyénileg is indult A diákot erővel királlyá teszik című képmesével. A területi fordulón arany oklevelet kapott, a fővárosi döntőn pedig ezüst oklevéllel minősült.

A paravánt a 7a osztály rajzolta. Az illusztrációkat Páhi Zsolt Alex 5b osztályos tanuló készítette a videómeséhez. A jelmezeket Gálosfai Tímea tanárnő segítségével gyűjtöttük össze.

A forgatókönyvet írta, a tanulókat felkészítette, a filmet rögzítette: Batta Kinga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában