kerekasztal-beszélgetés

2021.05.25. 08:00

Együtt tervezték a jövőt a kultúraszolgáltatók

Kulturális kerekasztalra hívta össze a közelmúltban a város kulturális intézményeinek vezetőit Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Szántó Péter, az Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnöke. Ennek részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.

Balla Tibor

2021.05.11. Kulturális kerekasztal Dunaújváros Városháza Fotón: Csadi Zoltán a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza művészeti vezetőjeFotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kulturális kerekasztalra hívta össze a közelmúltban a város kulturális intézményeinek vezetőit Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter, az Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnöke. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Barta Endre elmondta, az újranyitás mellett arról is szó esett, hogy mit tudnak közösen adni, milyen közös programok színesíthetik majd Dunaújváros életét. Mint mondta, számára nagyon örömteli volt azt tapasztalni, hogy a vezetőket, a dolgozókat nem keserítette meg az elmúlt időszak, továbbra is tele vannak tettvággyal, újra előjöttek ezek az álmok, a tenni akarás, amiből a városlakók sokat fognak kamatoztatni. Mint mondta, minden kulturális intézmény örömmel kapcsolódott a kezdeményezéshez, időt, energiát szán rá, hogy amellett, hogy beindítja saját működését, a közösbe is tudjon tenni. Kiemelte, külön öröm, hogy a tervezésbe bekapcsolódtak a mozi munkatársai is. A koncepcióban nem csak azt fektetik le, hogy mikor, milyen program legyen, hanem hogy hosszú távon hová szeretnének eljutni, hiszen óriási értékeink vannak. Kijelentette, most nem csak udvarias megjelenésekre van szükség, hanem politikától mentes, valós segítségre.

A beszélgetésre minden intézmény, még a mozi is elment
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A kulturális koncepciót az önkormányzat nemrégiben nyugdíjba vonult kulturális ügyintézője, Bokor Zsuzsanna állítja majd össze, aki 30 esztendeje foglalkozott a hivatalban kulturális ügyekkel. A kerekasztal résztvevői legközelebb augusztusban ülnek majd össze konkrét célok meghatározásával, hogy szeptembertől már indulhassanak. Mindenképpen szeretnék például megvalósítani az Újvárosi karnevált.

Szántó Péter örömét fejezte ki, hogy azóta megtörtént a nyitás, és várják a városlakókat az intézményekbe színes, változatos programokkal, már az online időszakban is azon gondolkodtak, mivel, hogyan tudják folytatni a nyitás után. Ezekről augusztusig egymással is egyeztetnek az intézmények.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában