irodalmi sorozat

2021.02.15. 09:00

Négy ünnepi alkalom, négy online produkció

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza irodalmi sorozatot indított a virtuális térben

Balla Tibor

Dunaújváros

Kedves sorozatba kezdett vasárnap a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. A Bartók Ünnep négy esemény tartalmi lényegét dolgozza fel négy, az online térben ingyenesen hozzáférhető rövid műsor keretében. Vasárnap már át is estek a tűzkeresztségen, a Valentin-napról emlékeztek meg.

Az induló sorozatról pénteken délután tartott tájékoztatót Őze Áron, a színház igazgatója. Az irodalmi összeállításokról így nyilatkozott: „Van négy gyönyörű ünnepünk, az első a Valentin-nap, majd március 8., a nemzetközi nőnap, március 15. nemzeti ünnepünk, végül április 11., a költészet napja, József Attila születésnapja. Ezen négy jeles nap alkalmából a Bartók társulata egy irodalmi összeállítással fog kedveskedni a nézőknek, hiszen lényegesnek tartjuk, hogy tartsuk a kapcsolatot a közönséggel, és a kultúrát eljuttassuk hozzájuk. Ezek egyenként húsz- huszonöt perces összeállítások lesznek az adott alkalomhoz illő tartalommal. Amikor megkérdeztem a kollégákat, hogy kik szeretnének ebben részt venni, nagyon sokan jelentkeztek, még szűrni is kellett. Túlnyomó részt magyar irodalmi művek lesznek, de akad közte külföldi is. Mindenkitől olyan produkciót kértem, amit szívesen ad elő. Ennek én vagyok a szerkesztője, műfaji szempontból igyekszem mederben tartani. Nem igazán szeretem a „salátabáras” gálázást, amikor egy próza, egy akrobatikus mutatvány, majd egy bűvésztrükk, és egy nóta. Ennél irodalmibb lesz, de hogy kicsit könnyítsük, ezért zenék, énekek is lesznek közte. Ezt az ajándékot ingyenesen tesszük közzé a színház online felületein Bartók Ünnep címmel.”

Őze Áron, a Bartók igazgatója, a Bartók Ünnep szerkesztője Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunújvárosi Hírlap DH

 

Bartók Ünnep

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatának színészei elsőként a Valentin-nap alkalmából mutatták meg tudásukat. Az első online eseményen Jegercsik Csaba (Hej fellegek – filmdal), Hermányi Mariann (egy Browning-vers), Kovács Vanda (Ladányi: 26 sor a szerelemről), Bán Bálint (Petrarca: Ti szerencsés füvek, boldog virágok), Kecskés Tímea (József Attila musical: Kopogtatás nélkül), Auksz Éva (Ady-vers) és Sipos Imre (vers) vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában