Ingyenes templomi csengettyűs előadások

2019.11.26. 19:00

Ötszáz hang koncertjei

A Szironta Együttes „500 harang koncertjei” címmel ingyenes templomi harangkoncerteket hirdetett az adventi időszakra.

duol.hu

Bár az eredeti felhívásban a Szironta 15 ingyenes lehetőséget ajánlott fel templomok számára, ennél jóval nagyobb igény mutatkozott és mutatkozik a koncertekre – tudtuk meg Sólyom Balázstól, az együttes vezetőjétől, aki elmondta: az október elején indított akció nyomán az együttes adventi koncertnaptárában az ingyenes helyek pár nap alatt beteltek. Eddig 48 koncerthelyszínt rögzítettek eseménynaptárukban decemberre; lesz nap, hogy négyszer lép fel az együttes.

Dunaújvárosban kétszer is koncertezik a Szironta
Forrás: youtube

Az adventtel azonban nem ér véget az évad, hangsúlyozta Sólyom Balázs, hiszen jelenleg is heti rendszerességgel hat foglalkozás keretében közel 50 gyermek számára biztosítanak zenei fejlesztést, amely a következő évben a térség öt óvodájában is elindulhat. DH

Időpontok a város környékén

Dunaújvárosban és környékén az alábbi időpontokban láthatjuk a Szironta csengettyűsöket: 2019. december 8-án 17.30 órakor Dunaföldváron, a várudvarban. December 17-én 18 órakor Ercsi katolikus plébániájának kápolnájában, másnap 10 órakor az idősotthonban. December 18-án 15 órakor Dunaújvárosban az MMK-ban. December 18-án 17.30 órakor Dunaújvárosban a református templomban. December 18-án 19 órakor Kulcs katolikus templomában. December 31-én 18 órakor Beloiannisz görög ortodox templomában.

 

Ezek is érdekelhetik