akusztikus koncert

2019.07.29. 08:00

Dallamok Balla Bence tolmácsolásában

A Kaptár Garden színpadán lépett fel Balla Bence július 26-án. A tehetséges előadó kedvenc dalait adta elő „egyszálgitáros” akusztikus stílusban.

Varga Zsófia

Fotó: LI

A fiatal zenész neve nem lehet ismeretlen azok előtt, akik kicsit is képben vannak a városi zenei élettel, hiszen jelenleg a Pentele Ska Club basszusgitárosaként is tevékenykedik. Nem az első önálló koncertjét jegyzi már, az MMK-ban is találkozhatott vele a nagyérdemű. Neil Young, Billie Eilish, Danny Worsnop, John Mayer, Arctic Monkeys és Esti Kornél, csak pár zenész azok közül, akiknek számait feldolgozta a Kaptárban. Különböző előadókkal, különböző stílusokkal és korszakokkal találkozhattunk, amikor Bence kedvenceit vonultatta fel akusztikus koncertjén.

A külföldi előadók mellett, a koncert záróakkordjaként üde színfolt volt a népszerű magyar alternatív rockegyüttes, az Esti Kornél-feldolgozás, a Ha éberen volnál című dalukból. Az kétségtelen, hogy Bencének a külföldi előadók mellett kifejezetten jól állnak a magyar nyelvű dalok is, bár saját elmondása szerint angolul könnyebben tudja kifejezni magát, az közelebb áll hozzá. A terveiről csak annyit árult el sejtelmesen, ha lesz önálló lemeze, nem ígéri, hogy a közönség végig mosolyogni fog, amikor hallgatja. Nincs ebben semmi meglepő, mivel koncertjéből határozottan kiderült, hogy nem éppen a pörgős dalokat kedveli, szólóban sokkal jobban ki tudja magát fejezni, de természetesen a Pentele Ska Clubbal a közös munka is közel áll hozzá. Inspirálja Áron András, azaz Apey akusztikus projektje, ilyen céljai vannak neki is, hogy egyszerre különböző stílusokban játszhasson, különféle formációkkal. Legközelebb önálló esttel a Szalki-szigeten találkozhatnak vele, augusztus 20-án, a Pentele Ska Clubbal, szeptember 28-án Budapesten a Trip hajón lépnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában