Dunaújváros

2019.04.13. 09:00

Csajkovszkij-est volt az MMK-ban

Hosszú Kihagyás után most ismét zongoraestet adott Kolisnychenko Inna a Munkásművelődési Központban.

Tóth Alexandra

A rendezvény mintegy másfél órán keresztül tartott tegnap este.

Kolisnychenko Inna elkápráztatta a közönségét Fotó: LI

Inna a Wesely Da-Capo művészeti iskola tanára, zongoraművész. Több mint 40 okleveles és más elismerésben részesült mint felkészítő tanár. Pedagógiai pályája mellett előadóként is sikerrel lépett fel több nemzetközi koncerten is, a volt Szovjetunió országaiban, Közép- és Nyugat-Európában. A koncertet teljes egészében Pjotr Iljics Csajkovszkijnak, a nagy orosz zeneszerzőnek szentelték, a fellépő művészek kizárólag az ő darabjait adták elő. A műsor fő gerincét a tizenkét műből álló Évszakok ciklus adta, amely így egyben kifejezetten ritkán hallható. Ennek ellenére minden bizonnyal a legismertebb zongoradarabja a négy évszak 12 hónapjára írott mű, így a koncertet nemcsak az igazán értő hallgatók, hanem az érdeklődő laikusok is élvezhették. Az est során nem Kolisnychenko Inna volt az egyetlen fellépő művész. Ahogy az lenni szokott, néhány barátja is játszott. Csajkovszkij emlékestjét Kiss Melinda énekkel és Kurina Laura csellóval is színesítette.

A meglepetések ezúttal sem maradhattak el, most Kolisnychenko Inna két tanítványa, Gallai Lívia Anna és Bella Mihaéla is megmutathatták a tehetségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában