a művész szemével

2019.02.23. 07:00

Tárlatvezetés első kézből a POK-ban

Gombos István Ferenczy Noémi-díjas ötvös-iparművész kiállítása két hete nyílt a Pannon Oktatási Központ Gimnáziuma aulájában, amelyet Cserna Gábor, városunk polgármestere nyitott meg.

Várkonyi Zsolt

Ezúttal azon intézmény diákjainak tartott rendhagyó tárlatvezetést a művész, ahol kiemelten foglalkoznak a rajz- és vizuális kultúrával. Maga a kiállítás négy évtized ismert alkotásait mutatja be. A művész elmondta, hogy az anyag szeretete abból az időszakból ered, amikor még a vasműben, az ötvös- és díszkovácsműhelyben dolgozott. Annál a cégnél, ahol hatalmas berendezések, gépek voltak, anakronizmus volt a kézművesség. A jelenbe visszatérve elmondta, hogy mindig az adott tér határozza meg egy kiállítás lehetőségeit, a POK aulájában ízlésesen kialakított belső tér erre alkalmas.

Gombos István rendhagyó tárlatvezetése diákoknak a Pannon Oktatási Központ Gimnáziumában
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A látogatók között örömmel fedeztük fel dr. András Istvánt, a Dunaújvárosi Egyetem rektorát is, aki a megnyitón ugyan nem lehetett ott, de mindenképp fontosnak érezte, hogy megnézze a kisplasztikai válogatást.

Baráth Gyula, az intézmény igazgatóhelyettese lapunknak elmondta, hogy várják a kiállítótérbe a város kulturális életében szerepet játszó más művészek munkáit is, hiszen e tárlat megmutatta, hogy van igény arra, hogy ezt a teret ilyen formában is tartalommal töltsék meg. Jó ez az iskolának és jó ez a diákoknak is, hiszen a szigorúan vett – rajz és vizuális kultúra – tananyagból egyfajta kitekintést jelent.

A művész munkái négy évtizedes pályaívet foglalnak keretbe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában