A zene világnapjára

2018.10.02. 10:00

Egész napos muzsikálás a művészeti iskolában

Magától értetődő, hogy október elsején, a zene világnapján különösen, de az év minden szakában a Sándor Frigyes zeneiskolában hűek a híres hegedűművész gondolatai­hoz.

Balla Tibor

Yehudi Menuhin javasolta ugyanis 1975-ben, hogy október 1-én tartsák a zene világnapját, legyen ez az a nap, amelynek főszereplője a zene. Egészen pontosan ő egy egész zenei hetet álmodott meg.

A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolában idén is egész napos programot kínáltak a zene kedvelőinek. A nap folyamán délelőttől kora délutánig a Sándor Frigyes téren léptek fel egymást követve a muzsikáló formációk, a fafúvós kamarazenekar Tótin István irányításával, a fúvószenekar Balogh Zoltán András vezetésével, a Harmonika zenekar Juhos Melindával az élen, és a vonószenekar Pomposné Zelena Erzsébet vezényletével. Vendégek is érkeztek, a napsütéses délutánon a Móricz Zsigmond Általános Iskola 5-es osztályai álltak össze kórussá Németh Irma vezetésével, és egy Bakonyi népdalcsokrot adtak elő hangzatosan. Tauser Gerda: Sárközi István Röpülj madár, röpülj, Czuppon Zsóka: Bartók BélaAblakomba, ablakomba című népdalfeldolgozását adta elő. Este a nagyteremben tanári koncertet tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában