Elkezdődött a kőszínházi szezon

2018.09.05. 17:30

Tíz bemutatóval várja közönségét a Bartók társulata a Családok évadában

A hétvégi Ligetzáró – színházi évadköszöntő után hétfőn már társulati ülés várta teátrum művészeit és stábtagjait a Bartók nagytermében. A Családok évadában tíz új bemutató várja majd a színházszerető közönséget.

SzSz

Dunaújváros önkormányzatának képviseletében Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte a társulat tagjait az évadindító ülésen, aki kifejtette, hogy az utóbbi két év remek teljesítményéből kiindulva a „Családok évada” is sikerre van ítélve, hiszen a Bartók színház közössége kiváló kapcsolatot alakított ki a közönséggel és több rangos szakmai elismerésben is részesült a teátrum, amely kiemelkedő szerepet játszik a város kulturális életében. Őze Áron, az intézmény igazgatója részletesen ismertette a 2018/2019-es évad programtervét. A tavalyi évhez hasonlóan e kőszínházi szezonban is tíz bemutatót terveznek. A premierek sorát szeptember 28-án, Csadi Zoltán rendezésében a főként a gyermekközönségnek szóló Dr. Kozmosz nyitja majd. November elejétől lesz látható egy átdolgozott klasszikus, Antigoné történet – Szophoklész nyomában címmel Szemán Béla rendezésében. Az évad egyik leginkább várt előadása lesz a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók koprodukciójában Csehov Ványa bácsi című színműve, amelyet Jaroszlav Fedorisin állít majd színpadra. Decemberben egy ősbemutató szerepel a kínálatban. Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényéből készült színművet Őze Áron rendezi majd.

Őze Áron, a Bartók igazgatója és Gombos István alpolgármester az évadnyitó társulati ülésen
Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A Családok évadában is helyet kap egy kiválónak ígérkező musical: Lionel Bart Oliver! című zenés darabját Csadi Zoltán rendezésében láthatja a nagyérdemű jövő év februárjának elejétől. A tavaszt a Táncszínház Tánccirkusz című premierjével indul március 8-án, az előadás két koreográfusa Vári Bertalan és Hernicz Albert lesz. Március 22-én jön Strindberg Társak című drámája a Stúdióteremben Sipos Imre rendezésében. Szintén a kisebb színpadon lesz látható a Vendetta című előadás, amelyet Dávid Zsuzsa állít színpadra a jövő év áprilisában. A kőszínházi évad bemutatóinak sora egy izgalmasnak ígérkező krimivel, a Hajmeresztővel (rendező: Sipos Imre), valamint egy táncbemutatóval: Alice csodaországban (koreográfus: Dunaveczki Éva) zárul májusban.

Feke Judit jelmeztervező 17 év szolgálat után vonul nyugdíjba

Őze Áron után, a teátrum művészeti vezetője Sipos Imre felidézte, hogy a Rák Jóska, dán királyfi című darab után az idei nyíregyházi Vidor Fesztiválon az Üvegcipő aratott hatalmas szakmai és közönségsikert, egy olyan kiváló színházi seregszemlén, amelyen ott voltak például az Orlai Produkciós Iroda, az Örkény Színház, valamint a Jurányi Ház előadásai is.

Sipos Imre is méltatta a társulat szakmai munkáját

A társulati ülésen búcsúztatták a színháztól elköszönő munkatársakat. Tizenhét évnyi szolgálat után a Bartókból vonul nyugállományba a színház Magyar Teátrum-díjas jelmeztervező-öltöztetője Feke Judit. Vitézné Tomka Magdolna, Mezei Ferenc és Berze László pedig máshol folytatja pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában